Rýchly a výžívný pritom ľahký obed pre celú rodinu. Fajn voľba aj pre tých, čo chcú vyskúšať quinoa a boja sa kúpiť si celé balenie. Zaujímavý mix pšenice, raže, jačmeňa, ovosa a quinoa, ktorý sa dá sa skvele kombinovať so zeleninou.
V Taliansku ich nájdete v cukrárni pod názvom „Cestini di frutta“ a patria pod sladkosti nazývané „Pasticcini Mignon alebo Dolci Mignon“. Sú to jedny z najchutnejších sladkostí, aké som kedy v Taliansku jedla a je ich naozaj veľa druhov. Tieto košíčky sú moje obľúbené.
U nás v rodine ryby zväčša nekupujem, teda nikdy nie pstruha a naše domáce riečne rybky. Môj ocko je rybár a vždy nám donesie čerstvé ryby, ktoré si už sama vyčistím a pripravím. Keďže dnes začala pstruhová sezóna, naši zlatí rybári (môj ocko a môj šikovný synovec Jakubko) vstávali o...
Kuracie rezne nemusia byť vždy len o klasike. Chrumkavosť a orieškovo zemitú chuť im dodá amarantová múka. Bez vajíčok upečené alebo vypražené skvelo ladia s horúcim šalátom z čiernej ryže.
Ak mám byť úprimná, ja jahňacinu vôbec nejem, no doma mám zopár stravníkov, ktorí veľmi ocenia aspoň 1x v roku, dobre upečené jahňacie stehno. Na bylinkách je vraj naj.
Pôvodný recept na plnku mám od mojej maminky. Časom som si ho upravila podľa seba. U nás v rodine máme túto plnku každý rok a všetci ju máme veľmi radi. V pôvodnom recepte sa používa bravčové mäso, ktoré sme pred pár rokmi prestali jesť a tiež som upravila niektoré ďalšie...