Hneď na úvod poviem, že na Slovensku som Olluco ešte nevidela. Preto si ho dávam posielať z Ríma od rodiny, ale verím, že na trhu vo Viedni sa bude dať zohnať. Je to moje najobľúbenejšie peruánske jedlo, preto som ho zaradila aj medzi recepty na blog, hoc je ťažké ho...
Pravé talianske lasagne sú jedlo, ktorým ohrdne málokto. Je síce pracné ich pripraviť, no stojí to za tú námahu. Dokonalé prepojenie všetkých ingrediencií poteší nie len vaše chuťové poháriky, ale aj oči a ich skvelá vôňa privolá k stolu celú rodinu.
Prvýkrát som jedla Lomo Saltado v peruánskej reštaurácii v Ríme a úplne som si ho zamilovala. Peruánska kuchyňa mi je veľmi blízka a hoc nie všetky ingrediencie bežne u nás dostať, zohnať sa dajú cez niektoré e-shopy. Jednoznačne jedlo, ktoré treba ochutnať.
Lotosový koreň používam už nejaký ten rok v našej kuchyni a okrem toho, že vývar z neho je vynikajúci na potlačenie kašľa pri prechladení, je skvelý aj pri bežnom varení. Veď skúste sami 🙂 Dostať ho bežne v bioshopoch v malých sáčkoch v sušenej podobe alebo pri veľkom šťastí natrafíte...
Milujem kvalitnú čokoládu a brownies je dezert, pri ktorom dokážem na chvíľu zabudnúť aj na každodenný zhon. Brownies ako ho robím ja. Po jeho upečení rozvoniava celý byť a je ťažké vydržať kým vychladne 😉