Hrášková polievka je u nás doma veľmi obľúbená. Trochu som experimentovala a pridala som obľúbené mandle a mandľové maslo. Dopadlo to mňamózne 🙂
1
Done
|
Spravíme si zápražku z trochy slnečnicového oleja a špaldovej hladkej múky, do ktorej hodíme aj mandle a opečieme ich spolu s múkou. Zalejeme studenou vodou a pridáme načistený čerstvý hrášok, zemiaky a dochutíme soľou, sušenou zeleninkou, cesnakom, čiernym korením a trochou sušenej sladkej červenej papriky. |
2
Done
|
Varíme kým zemiaky nezmäknú a na záver pridáme mandľové maslo, ktoré dobre vmiešame vareškou do polievky. Polievka je najlepšia, keď trochu postojí. TIP: Ak máte čas, ideálne je mandle mať už namočené niekoľko hodín vo vode, ak nie nič sa nedeje, ak necháte polievku trochu postáť mandle zmäknú, ale ostanú chrumkavé. |