0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
400 gr Čerstvý hrášok
200 gr Blanšírované mandle
3 ks Zemiaky
1 PL Slnečnicový olej
2 PL Špaldová múka hladká
2 PL Mandľové maslo
1 PL Sušená zelenina mrkva, petržlen, zeler, pažítka - domáca vegeta
Sušený cesnak podľa chuti
1 KL Červená paprika - sušená
Čierne korenie podľa chuti
Himalájska soľ podľa chuti
2,5 L Voda

Hráškovo mandľová polievka

Typ kuchyne
  • 35 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Hrášková polievka je u nás doma veľmi obľúbená. Trochu som experimentovala a pridala som obľúbené mandle a mandľové maslo. Dopadlo to mňamózne 🙂

Kroky

1
Hotovo

Spravíme si zápražku z trochy slnečnicového oleja a špaldovej hladkej múky, do ktorej hodíme aj mandle a opečieme ich spolu s múkou. Zalejeme studenou vodou a pridáme načistený čerstvý hrášok, zemiaky a dochutíme soľou, sušenou zeleninkou, cesnakom, čiernym korením a trochou sušenej sladkej červenej papriky.

2
Hotovo

Varíme kým zemiaky nezmäknú a na záver pridáme mandľové maslo, ktoré dobre vmiešame vareškou do polievky. Polievka je najlepšia, keď trochu postojí.

TIP: Ak máte čas, ideálne je mandle mať už namočené niekoľko hodín vo vode, ak nie nič sa nedeje, ak necháte polievku trochu postáť mandle zmäknú, ale ostanú chrumkavé.

lopezka

Dopredu
Torta con fiori
Dozadu
Ovocné košíčky
Dopredu
Torta con fiori
Dozadu
Ovocné košíčky

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.