0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 ks Stehno z mliečneho jahňaťa cca 1,5 kg
3 PL Slnečnicový olej
3 lístky Čerstvá šalvia
3 vetvičky Petržlenová vňať
2 vetvičky Rozmarín
4 vetvičky Čerstvý tymián
8 lístkov Čerstvá majoránka
1 vetvička Čerstvá mäta
Cesnak podľa chuti
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti

Jahňacie stehno na bylinkách

  • 175 minút
  • Porcie 2
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Ak mám byť úprimná, ja jahňacinu vôbec nejem, no doma mám zopár stravníkov, ktorí veľmi ocenia aspoň 1x v roku, dobre upečené jahňacie stehno. Na bylinkách je vraj naj.

Kroky

1
Hotovo

Jahňacie stehno očistíme od blán, narežeme do neho zárezy s odstupom cca 2 cm a poriadne nasolíme. Pridáme čierne korenie a bylinky (podľa chuti). Ja dávam z každej bylinky cca 3 lístky, prípadne 2 - 3 vetvičky.

2
Hotovo

Mäso si dáme do pekáča a v malom kastrole si zohrejeme slnečnicový olej, ktorým potom polejeme jahňacie stehno a dáme ho do rúry piecť.

3
Hotovo

Pečieme zakryté cca 80 minút a potom dopekáme odkryté, aby mäso chytilo kôrku. Cca po 30 minútach odoberieme výpek so šťavou a dáme ho bokom. Po odstránení tuku ho neskôr môžeme použiť ako omáčku. Mäso dopečieme do zlato hneda a podávame podľa chuti s pečenými zemiakmi, ryžou alebo s čím máme radi. U nás sa je pečené jahňacie s macesom a pečenými zemiakmi.

lopezka

Dopredu
Cesnačka s kurkumou
Dozadu
Kamutová kaša
Dopredu
Cesnačka s kurkumou
Dozadu
Kamutová kaša

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.