Ak mám byť úprimná, ja jahňacinu vôbec nejem, no doma mám zopár stravníkov, ktorí veľmi ocenia aspoň 1x v roku, dobre upečené jahňacie stehno. Na bylinkách je vraj naj.
1
Done
|
Jahňacie stehno očistíme od blán, narežeme do neho zárezy s odstupom cca 2 cm a poriadne nasolíme. Pridáme čierne korenie a bylinky (podľa chuti). Ja dávam z každej bylinky cca 3 lístky, prípadne 2 - 3 vetvičky. |
2
Done
|
Mäso si dáme do pekáča a v malom kastrole si zohrejeme slnečnicový olej, ktorým potom polejeme jahňacie stehno a dáme ho do rúry piecť. |
3
Done
|
Pečieme zakryté cca 80 minút a potom dopekáme odkryté, aby mäso chytilo kôrku. Cca po 30 minútach odoberieme výpek so šťavou a dáme ho bokom. Po odstránení tuku ho neskôr môžeme použiť ako omáčku. Mäso dopečieme do zlato hneda a podávame podľa chuti s pečenými zemiakmi, ryžou alebo s čím máme radi. U nás sa je pečené jahňacie s macesom a pečenými zemiakmi. |