Milovníci zázvoru si prídu na svoje. Ľahký obed s čerstvou zeleninkou a jemne pikantnými morčacími prsiami doplnený kamutovými zrnami.
1
Done
|
Morčacie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance, ktoré potom do zlatista opečieme na olivovom oleji. Pridáme tamari sójovú omáčku, plátky čerstvého závoru a dochutíme čiernym korením, štipkou sušeného cesnaku a soľou. Pre tých, ktorí máte radi kombináciu medu a zázvoru, si môžte pridať a lyžicu medu. Med vytvorí na mäsku jemnú glazúru a omáčka tak bude chutnejšia. |
2
Done
|
Kým sa mäso pripravuje, uvaríme si v tlakovom hrnci kamut. Vodu osolíme. Variť sa bude cca 35 - 40 minút. Kamut má byť ponorený cca 3cm pod vodou. Tú neskôr scedíme, takže kľudne môžte dať aj viac vody. Ak varíte kamut len v klasickom hrnci, pripravte sa, že to bude trvať dlhšie cca 70 minút, niekedy aj viac. Hotový je, keď je vo vnútry mäkký, ale šupka spôsobuje, že je stálne jemnučko chrumkavý. Ak je ešte gumený, treba ho dovariť. |
3
Done
|
Morčacie prsia zmiešame s čerstvou paprikou a paradajkou a dozdobíme pažítkou. Podávame s vareným kamutom. Ak nemáte kamut, použiť môžte ryžu, quinoa alebo le čistú listovú zeleninu. Dobrú chuť :) |