0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
500 ml Šľahačková smotana môže sa použiť aj kokosová šľahačka
1 ks Vanilkový struk
100 gr Trstinový cukor
3,5 gr Agar Originál recept používa želatínu v plátkoch takzvanú Colla di Pesce, ale nakoľko bravčovú želatínu nepoužívam, vybrala som si ako náhradu agar.

Panna Cotta

  • 15 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Keď som prvýkrát v reštaurácii v Ríme jedla tento neskutočne chutný dezert, nevedela som sa ho dojesť. Hľadala som recept, ktorý by som vedela pripraviť doma a to som ešte netušila, aké je to naozaj jednoduché.

Kroky

1
Hotovo

V kastrole si zohrejeme šľahačkovú smotanu s vanilkovým strukom (môžte vybrať celý obsah struku a vmiešať ho k smotane) a trstinovým cukrom, pridáme agar a necháme 5 minút povariť. Odstavíme a nalejeme do formičiek alebo do pohárov. Počkáme kým panna cotta vychladne a dáme ju do chladničky na pár hodín, ideálne na celú noc.

2
Hotovo

Podávame s čerstvým ovocím, ovocným coulis alebo čokoládou.

lopezka

Dopredu
Lomo saltado
Dozadu
Lasagne
Dopredu
Lomo saltado
Dozadu
Lasagne

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.