


Vôňa paprikových zemiakov, ktorá zaplavuje celý byt mi veľmi pripomína detstvo. Keď si môj ocko zaželal na obed toto jedlo, najväčšiu radosť hneď po ňom som mala ja. Pripomína mi domov, k príprave treba naozaj málo vecí, je to jednoduchý recept a pritom tak chutný. Rada ich robievam aj svojim deťom, ale najlepšie ich vždy spraví moja maminka 🙂
1
Done
|
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na troche slnečnicového oleja. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky (cca 2,5cm veľké) a trochu ich opečieme. |
2
Done
|
Zemiaky ochutíme soľou, kmínkom, sladkou červenou paprikou a ostatným korením. Zalejeme vodou cca 1cm nad zemiaky a necháme variť do mäkka. Šťava sa zredukuje a zemiaky potom premiešame tak, aby sa jemne rozpadávali. Tým sa vytvorí hustejší prívarok. Podávame s vajíčkom prípadne nakladanými uhorkami alebo zeleninou :-) |