


Nezaujala ma vzhľadom na prvý pohľad, ale úžasnou chuťou. Je to veľmi sýta polievka, skôr hustejšia, asi ako naše prívarky. Skúste k nedeľnému obedu prekvapiť rodinu a ponúknite im na tanieri trošku z toskánskeho stola.
1
Done
|
Jačmeň aj fazuľu namočíme na 12 hodín do vody (každé zvlášť). Na olivovom oleji si speníme cibuľu, pridáme cesnak a polovicu odoberieme do ďalšieho hrnca, kam pridáme bielu fazuľu a jeden bobkový list. Uvaríme do mäkka. Soľ pridávame až na záver. Druhú polovicu restovanej cibule a cesnaku zmiešame s prepláchnutým jačmeňom a varíme cca 20 - 25 minút. |
2
Done
|
Kým sa varí fazuľa a jačmeň, nakrájame si na malé kúsky mrkvu a stopkatý zeler. Stiahneme šupku z paradajok a nakrájame ich na malé kúsky. Do kastrola si dáme olivový olej, na ktorom do jemne zlatista poopekáme mrkvu so zelerom. Nakoniec pridáme aj cibuľku a na drobno pokrájané paradajky, čierne korenie, soľ, trochu vody a povaríme cca 10 minút. |
3
Done
|
Keď je fazuľa aj jačmeň uvarený, zlejeme vodu a zmiešame všetko dokopy, pridáme čerstvú vodu (cca 1 liter), a necháme povariť ešte ďalších 10 - 15 minút. Na záver ponorným mixérom trochu rozmixujeme polievku, aby v nej ostali menšie kúsky. Polievku podávame horúcu alebo vlažnú s trochou olivového oleja. |