0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
250 gr Jačmeň zrno
250 gr Biela fazuľa Fazuľa Cannellini
1 ks Cibuľa
1 stonka Stopkatý zeler
4 ks Mrkva
3 ks Bobkový list
2 str Cesnak
3 ks Paradajka
4 PL Olivový olej
Soľ
Čierne korenie

Toskánska jačmenná polievka

  • 100 minút
  • Porcie 6
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Nezaujala ma vzhľadom na prvý pohľad, ale úžasnou chuťou. Je to veľmi sýta polievka, skôr hustejšia, asi ako naše prívarky. Skúste k nedeľnému obedu prekvapiť rodinu a ponúknite im na tanieri  trošku z toskánskeho stola.

Kroky

1
Hotovo

Jačmeň aj fazuľu namočíme na 12 hodín do vody (každé zvlášť). Na olivovom oleji si speníme cibuľu, pridáme cesnak a polovicu odoberieme do ďalšieho hrnca, kam pridáme bielu fazuľu a jeden bobkový list. Uvaríme do mäkka. Soľ pridávame až na záver. Druhú polovicu restovanej cibule a cesnaku zmiešame s prepláchnutým jačmeňom a varíme cca 20 - 25 minút.

2
Hotovo

Kým sa varí fazuľa a jačmeň, nakrájame si na malé kúsky mrkvu a stopkatý zeler. Stiahneme šupku z paradajok a nakrájame ich na malé kúsky. Do kastrola si dáme olivový olej, na ktorom do jemne zlatista poopekáme mrkvu so zelerom. Nakoniec pridáme aj cibuľku a na drobno pokrájané paradajky, čierne korenie, soľ, trochu vody a povaríme cca 10 minút.

3
Hotovo

Keď je fazuľa aj jačmeň uvarený, zlejeme vodu a zmiešame všetko dokopy, pridáme čerstvú vodu (cca 1 liter), a necháme povariť ešte ďalších 10 - 15 minút. Na záver ponorným mixérom trochu rozmixujeme polievku, aby v nej ostali menšie kúsky. Polievku podávame horúcu alebo vlažnú s trochou olivového oleja.

lopezka

Dopredu
Ovocný šalát s cañihua
Dozadu
Košíčky s lemon curd a ovocím
Dopredu
Ovocný šalát s cañihua
Dozadu
Košíčky s lemon curd a ovocím

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.