Deti aj manžel majú radi fazuľu. U nás doma sa väčšinou pripravovala s údeným mäsom a to veľmi nejeme. Takže som spravila prívarok, ktorý si zamiloval muž aj deti. Je pritom veľmi jednoduchý a chutný. Pre mňa trochu netradičná kombinácia, asi ako pri peruánskej šošovici, podávať fazuľu s ryžou, ale prekvapivo, je to fajn 🙂
1
Done
|
Fazuľu cez noc necháme vo vode nabopnať. Ráno ju uvaríme do mäkka, bez pridania soli. |
2
Done
|
Po uvarení fazule pridáme paradajkovú omáčku (passata di pomodoro) a ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou sušeného cesnaku. Cesnaku netreba dávať veľa aby nezabil ostatné chute. Povaríme ešte cca 10 minúť. |
3
Done
|
Na záver pridáme do prívarku čerstvú petržlenovú vňať nasekanú na drobno a premiešame. Podávame s ryžou a čerstvou zeleninou podľa chuti. |