0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
500 gr Ryža
1 hrsť Rezance cestovinové rezance do polievky
1 PL Slnečnicový olej alebo ghee
Soľ
Voda

Egyptská ryža

Typ kuchyne
  • 20
  • Porcie 4
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Pôvodne som sa ryžu naučila variť, keď som bola v Egypte. Po fiasku s rozvarenou ryžou sa ma ujala kamarátka egypťanka a naučila ma robiť famóznu ryžu. Doma sme si ju veľmi obľúbili. Ide o kombináciu ryže s tenkými polievkovými rezančekmi. Príprava je ľahká a hodí sa k bežnému obedu.

Kroky

1
Hotovo

V hrnci si speníme na oleji alebo na ghee za hrsť cestovinových rezančekov. Opekáme kým nechytia červenkastú farbu. Potom pridáme ryžu a premiešame.

2
Hotovo

Ryžu osolíme podľa chuti a zalejeme vodou. Ideálne v pomere 1:1 ryža : voda ak používame guľatozrnnú ryžu. Ak chcete použiť dlhozrnnú ryžu tak pridajte ešte cca 1,5dcl vody. Väčšinou si ryžu presypem do misky a presne toľko vody potom pridám, koľko som v miske mala ryže.

3
Hotovo

Dnes už robievam ryžu v tlakovom hrnci za cca 8 minút. Ryžu uzavriem tlakovou pokrievkou a od fúkania, znížim oheň na minimum a nechám variť ca 8 - 10 minút. Dlhozrnnej ryži to trvá pár minút dlhšie.

Predtým som ryžu robievala klasicky v hrnci. Postup je nasledovný : ryžu premiešame len na začiatku, potom ju už nemiešame. V hrnci privedieme vodu k varu a potom na vrch dáme kus alobalu a prikryjeme pokrievkou. Varíme na železnej platni a na minimálnom ohni do mäkka.

Tento spôsob ma však prestal baviť, pretože sa mi ryža veľakrát prichytávala o dno hrnca. V tlakovom hrnci je ryža hotová rýchlo a bez pripálenia.

lopezka

Dopredu
Fazuľa s petržlenovou vňaťou
Dozadu
Paprikáš z kuracích pŕs s hráškovými nokerlami
Dopredu
Fazuľa s petržlenovou vňaťou
Dozadu
Paprikáš z kuracích pŕs s hráškovými nokerlami

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.