

1 ks Avokádo | |
1 hrnček Quinoa | |
100 gr Hráškové struky | |
6 ks Mladá kukurica | |
6 ks Prepeličie vajíčka | |
50 gr Čerstvý šalát (taliansky mix) | |
Šalát lollo biondo | |
podľa chuti Morská soľ | |
1 PL Maslo | |
podľa chuti Sušený cesnak | |
1 ks Oranžová paprika |
Zohnala som skvelé avokáda odrody fuerte z Peru a tak som si povedala, ze v tejto horúčave je čas na ľahký šalát s quinoa. Pripraviť si ho môžeme s horúcou quinoa alebo aj na studeno.
1
Hotovo
|
Quinoa si uvaríme (postup nájdete pod receptom). Na masle jemne orestujeme 2 minútky hráškové lusky, posolíme a pridáme trošku cesnaku. Mladú kukuričku uvaríme vo vode do mäkka. Uvaríme si aj prepeličie vajíčka. |
2
Hotovo
|
Avokádo si nakrájame na mesiačiky, vajíčka ošúpeme a prekrojíme na polovičky, papriku nakrájame na tenké prúžky. Na záver zmiešame horúce lusky s quinoa, pridáme kukuričku nakrájanú na kolieska a všetky ostatné ingrediencie. Ak máte jedlé kvety, ktoré sú úžasným zdrojom vitamínov prihoďte do šalátu aj tie :-) Šalát je príjemne ľahký a pritom zasýti. Krásne vyniknú čisté chute zeleniny a mne osobne sa nežiada žiadny dip. |