Quinoa je označovaná ako superpotravina. Myslím, že si naozaj zaslúži priestor v každej domácnosti. Quinotto s kuracími prsiami a troškou mandľového masla s petržlenovou vňaťou skvele zasýti. Po tomto jedle, naozaj nemusíte mať výčitky. Ako milovník orieškov som si ku quinottu pridala aj vzduchom pražené mandle, ktoré to celé doladili.
1
Done
|
Uvaríme si quinoa (postup nájdete pod receptom). Na olivovom oleji speníme šalotku, nakrájanú na drobno. Pridáme mrkvu pokrájanú na Julienne. Orestujeme a dochutíme soľou, čiernym korením a troškou sušeného cesnaku. |
2
Done
|
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky cca 1,5 x 1,5 cm. Pridáme ich k mrkve a šalotke a orestujeme. Na záver pridáme quinoa s trochou vody a necháme ešte zopár minút povariť. Na záver pridáme mandľové maslo, ktoré zjemní chute a pridá krémovú konzistenciu quinottu. |
3
Done
|
Podávame s mandľami a petržlenovou vňatou. |