0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Cestoviny
250 gr Cestoviny - Conchiglioni veľké cestoviny v tvare mušle
2 ks Mozzarella
250 - 300 ml Ragù a la bolognese
100 gr Parmezán
Ragù
200 gr Mleté hovädzie mäso
1 PL Extra panenský olivový olej
1 ks Cibuľa
1 ks Mrkva
1 nožička Stopkatý zeler
150 ml Paradajková omáčka
podľa chuti Morská soľ
podľa chuti Čierne korenie
2 PL Biele víno
podľa chuti Cesnak

Zapekané cestoviny s ragù

  • 80 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

  • Cestoviny

  • Ragù

Postup prípravy

Zdieľaj

Po taliansky Pasta al forno 🙂  Väčšinou ich doma pripravujem, keď sa mi zvýši ragù z iného receptu, napríklad, keď robím lasagne alebo keď sa mi zvýši pekný no menší kúsok hovädzieho mäsa. Je to síte jedlo, veľmi príjemná voľba aj na posedenie s priateľmi s dobrým vínom alebo aj bežný nedeľný obed.

Kroky

1
Hotovo

Ako prvé si pripravíme ragù. Ak ste robili lasagne a zvýšilo sa vám ragù, môžete použiť aj to :) Postup pre toto ragù je rovnaký, s rozdielom, že doň pridávame trochu parmezánu. Ragù nemá byť vodnaté.

Na olivovom oleji si speníme cibuľu, mrkvu nakrájanú na drobno, stopkatý zeler prekrojený na 4 časti a pridáme mleté mäso. Poopekáme ho kým nezbledne a zalejeme paradajkovou omáčkou. Dochutíme soľou, čiernym korením, troškou cesnaku, pridáme víno a necháme poriadne podusiť 120 - 150 minút prípadne v tlakovom hrnci 60 minút. Kontrolujeme, či netreba podliať ragù vodou a ak je paradajková omáčka veľmi kyslá, kyslosť môžme stiahnuť lyžicou medu alebo zeleninovým vývarom. Keď je ragù hotové ochutnáme ho, či nič nechýba.

2
Hotovo

Uvaríme si cestoviny - conchiglioni giganti - dobre sa plnia a aj vyberajú z rúry. Naplníme ich ragù, ktoré si zmiešame s parmezánom. Kúsky mozzarelly vložíme do stredu cestoviny (ak nechcete použiť mozzarellu, kľudne ju môžete nahradiť besciamella omáčkou). Do zapekacej si dáme trochu olivového oleja a pod cestoviny vylejeme zvyšné ragù. Cestoviny uložíme vedľa seba a môžeme ich ešte posypať troškou parmezánu. Dáme zapiecť na cca 170°C - s ventilátorom na cca 10 - 15 minút.

3
Hotovo

Podávame horúce s lístkami bazalky a kúskami parmezánu. Dobrú chuť :)

lopezka

Dopredu
Quinotto
Dozadu
Kuracie prsia s kurkumou
Dopredu
Quinotto
Dozadu
Kuracie prsia s kurkumou

komentáre 2 Skryť komentáre

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.