0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Morčacie prsia
1 PL Olivový olej
Zázvor podľa chuti, ja dávam cca 8 tenkých plátkov
2 PL Sójová omáčka Tamari
Čierne korenie
Sušený cesnak
1 PL Med
Soľ
1 ks Žltá paprika
1 ks Paradajka
Pažítka podľa chuti
500 gr Kamut zrná

Morčacie prsia so zázvorom

Cuisine:
  • 65 minút
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Milovníci zázvoru si prídu na svoje. Ľahký obed s čerstvou zeleninkou a jemne pikantnými morčacími prsiami doplnený kamutovými zrnami.

Steps

1
Done

Morčacie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance, ktoré potom do zlatista opečieme na olivovom oleji. Pridáme tamari sójovú omáčku, plátky čerstvého závoru a dochutíme čiernym korením, štipkou sušeného cesnaku a soľou. Pre tých, ktorí máte radi kombináciu medu a zázvoru, si môžte pridať a lyžicu medu. Med vytvorí na mäsku jemnú glazúru a omáčka tak bude chutnejšia.

2
Done

Kým sa mäso pripravuje, uvaríme si v tlakovom hrnci kamut. Vodu osolíme. Variť sa bude cca 35 - 40 minút. Kamut má byť ponorený cca 3cm pod vodou. Tú neskôr scedíme, takže kľudne môžte dať aj viac vody. Ak varíte kamut len v klasickom hrnci, pripravte sa, že to bude trvať dlhšie cca 70 minút, niekedy aj viac. Hotový je, keď je vo vnútry mäkký, ale šupka spôsobuje, že je stálne jemnučko chrumkavý. Ak je ešte gumený, treba ho dovariť.

3
Done

Morčacie prsia zmiešame s čerstvou paprikou a paradajkou a dozdobíme pažítkou. Podávame s vareným kamutom. Ak nemáte kamut, použiť môžte ryžu, quinoa alebo le čistú listovú zeleninu. Dobrú chuť :)

lopezka

previous
Hovädzí guláš s kamutovými haluškami
next
Frittata
previous
Hovädzí guláš s kamutovými haluškami
next
Frittata

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here