0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
150 gr Mleté hovädzie mäso
1 ks Cibuľa
2 PL Olivový olej
500 ml Paradajková omáčka
Soľ
500 gr Ryža
1000 ml Vývar môžme použiť aj vodu
120 gr Parmezán
2 ks Vajce
1 PL Med
30 gr Maslo
100 ml Biele víno
3 ks Mozzarella
Špaldová múka hladká
Strúhanka
Vajce na trojobal

Supplì

  • 70 minút
  • Porcie 6
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Supplì znamená v preklade prekvapenie, slovo bolo prevzaté z francúzštiny a toto jedlo v sebe skrýva naozaj milé prekvapenie v podobe roztopenej mozzarelly. Veľmi chutné, aj keď naozaj sýte predjedlo pochádza z oblasti Lazio v Taliansku. Vďaka veľkej obľube sa Supplì pripravuje na viacero spôsobov po celom Taliansku.  Originál recept z Ríma Vám prinášam aj dnes, aj keď upustila som od jednej ingrediencie, ktorou je kuracia pečeň, ktorá sa pridáva do ragù.  Supplì nepripravujem často, ale keď chcem potešiť manžela toto zaručene zaberie 🙂

Kroky

1
Hotovo

Na olivovom oleji si speníme na jemno nakrájanú cibuľu a pridáme mleté mäso. Dochutíme čiernym korením a soľou. Keď je mäso mäkké pridáme paradajkovú passatu a víno a varíme kým ragù pekne nezhustne. Na záver pridáme med, aby sme zjemnili kyslosť omáčky.

2
Hotovo

Do ragù pridáme ryžu a postupne dolejeme domácim vývarom alebo vodou, kým ryža nezmäkne a nevytvorí sa nám hustá masa. Na vrchu necháme roztopiť maslo. Rozšľaháme si vajíčka a spolu s parmezánom ich vmiešame do ryže.

3
Hotovo

Tvoríme valcovité krokety, do ktorých stredu vložíme mozzarellu nakrájanú na menšie kúsky. Na záver obalíme v trojobale a dáme piecť do rúry alebo vypražíme.

lopezka

Dopredu
Koláčik s lucumou a mangom
Dozadu
Spaghetti con Ragù aromatico
Dopredu
Koláčik s lucumou a mangom
Dozadu
Spaghetti con Ragù aromatico

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.