0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Piškóta
6 ks Vajce
5 PL Trstinový cukor
3 PL Kamutová múka hladká
3 PL Kakao
100 gr Makadamové orechy
1 šálka Puffovaná quinoa
Dekorácia
7 ks Physalis
2 ks Sušený ananás
Jedlé kvety koľko chcete :)
hrsť Sušené biele moruše
Krém
400 gr Horká Čokoláda 75%
250 gr Mascarpone
100 ml Šľahačková smotana
1 PL Kokosový olej

Torta con fiori

Za fotky ďakujem Nikoleta Mackovjak Photography

Typ kuchyne
  • 60 minút
  • Porcie 8
  • Ľahké

Suroviny

  • Piškóta

  • Dekorácia

  • Krém

Postup prípravy

Zdieľaj

Veselá tortička s makadamovými orechmi, jedlými kvetmi a úžasným čokoládovým krémom poteší nie len oko, ale aj chuťové poháriky. Makadamové oriešky sú svojim obsahom jedny z najlepších orechov. Ak ste ich ešte nejedli, vyskúšajte, sú síce drahšie, ale veľmi zdravé a chutné.

Kroky

1
Hotovo

Vajíčka vyšľaháme s cukrom na penu a jemne do nich vmiešame kamutovú múku (môžte použiť kľudne aj špaldovú) a kakao. Na vymastený a vysypaný plech dáme piškótové cesto a jemne doň vmiešame makadamové oriešky. Zopár si ich odložíme na dekoráciu. Kraje dokola posypeme puffovanou quinoa. Dáme piecť do vyhriatej rúry na horný a spodný ohrev na 160°C. Dobu pečenia neviem presne povedať, mám to už v oku, ale piškótu môžeme kontrovať aj špáradlom. (Keď špáradlo ostane suché piškóta je upečená).

2
Hotovo

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a postupne k nej vmiešame smotanu s mascarpone. Vymiešame jemne na hladký krém.

3
Hotovo

Na upečenú a vychladenú tortu dáme krém tak, aby neprekrýval miesto, ktoré sme posypali s quinoa. Vydekorujeme ovocím, orieškami a jedlými kvetmi a dáme do chladu oddýchnuť aspoň na pól hodinu. Oslava môže začať :)

lopezka

Dopredu
Duckburger
Dozadu
Hráškovo mandľová polievka
Dopredu
Duckburger
Dozadu
Hráškovo mandľová polievka

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.