S chladnejším počasím prišla aj chuť na husacie mäso. V našej rodine sa je dosť veľa strukovín a rozmýšľala som ako spojiť dokopy tieto suroviny. Spomenula som si, že mám ešte odloženú čiernu fazuľu, ktorú inak používame hlavne na kubánske „Congri“ a že by mi celkom sedela ako prívarok k husacím prsiam. Veľmi milo ma prekvapilo to, že z tohto môjho počinu vzniklo jedlo, ktoré chutilo ako malým tak aj veľkým členom našej rodiny.
1
Done
|
Čiernu fazuľu namočíme, ideálne na celú noc, ráno vodu zlejeme a ešte niekoľkokrát poriadne prepláchneme. Dáme ju variť, pozor ako pri všetkých strukovinách, vodu nesoliť, pridať len 5 PL čistej paradajkovej omáčky. Uvariť do mäkka. Voda sa zredukuje, v prípade potreby počas varenia vodu dolievajte. Uvarenú fazuľu dochutíme soľou, cesnakom a čiernym korením, pridáme na drobno nakrájanú mrkvu a necháme ešte povariť. |
2
Done
|
Husacie prsia s kožou najprv nakrojíme do tvaru mriežky z hornej časti, nakrajujeme len kožu, potom nakrájame prsia na medajlónky. Na panvici si ich opečieme aj s kožou, ktorá pustí masť, netreba vôbec pridávať iný tuk. Ochutíme soľou, cesnakom a čiernym korením. Mäso pripravíme do mäkka podľa chuti. |
3
Done
|
Na výpeku z husacích pŕs orestujeme cibuľku nakrájanú na drobno. Pridáme k fazuli a dobre premiešame. Ak by bolo výpeku priveľa, odložte si masť bokom a použite ju na niečo iné, inak by fazuľa plávala v masti :-) Na záver si nasekáme petržlenovú vňať a posypeme ňou fazuľu, ku ktorej podávame husacie prsia. Dobrú chuť :-) |