0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
8 krajcov Casareccio alebo iný biely chlieb
podľa chuti Extra panenský olivový olej
4-5 ks Paradajky väčších paradajok
2-3 strúčiky Cesnak
podľa chuti Morská soľ
7 - 10 lístkov Bazalka podľa chuti

Bruschetta al pomodoro

  • 15
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Leto je presne ten čas, kedy si celá rodina robievame nádherne bazalkou prevoňané bruschette (čítaj bruskette). Bruschetta nie je nič iné ako taliansky výraz pre nám dobre známu hrianku 🙂 Taliani vždy vedia dokonale skombinovať chute a inak tomu nie je ani pri tejto fajnotke. Bruschetta (brusketta) sa robieva z chleba, ktorý sa volá Casareccio (domáci chlieb). Môj svokor je pekár, takže u nás doma nikdy nechýbal čerstvo upečený peceň chleba, aj keď sa priznám, chuťovo mi vždy viac chutil pravý slovenský zemiakový alebo kmínkový chlebík. Casareccio je chlieb málo slaný, z bielej múky a využíva sa veľmi často práve na bruschette, najprv sa nakrája, potom sa dá na gril alebo do rúry aby pekne schrumkavel a potom sa pošúcha čerstvým cesnakom (presne ako naše hrianky). No a na záver sa na bruschettu dávajú či už paradajky s bazalkou, mozzarella, prosciutto, tartufo (hľuzovky), šampiňóny alebo olivy a podobne. Tento recept je úplne tradičný a jednoduchý. Prevonia celú kuchyňu a poteší aj oko pestrými farbami. Bruschetta je považovaná za predjedlo, po taliansky antipasto.

Kroky

1
Hotovo

Tajomstvo nepremočenej bruschetty spočíva v tom, že paradajky, ktoré krájame nadrobno, zbavíme po rozkrojení jadierok a ponecháme len dužinu. Nakrájané kúsky paradajkovej dužiny posolíme a pridáme na drobno nasekanú bazalku, Zmiešame a pridáme ešte olivový olej. Vždy začíname prípravou paradajok aby nám hrianky nevychladli a neboli presušené.

2
Hotovo

Chlieb si nakrájame na krajce. Na bruschette sa používa čerstvý chlieb, ktorý si dáme na gril alebo do rúry aby schrumkavel. Po vybratí z rúry alebo z grilu si krajce natrieme z jednej strany cesnakom. Na bruschette dáme lyžicou paradajkovú zmes s bazalkou a polejeme ešte troškou voňavého olivového oleja.

3
Hotovo

Často som sa stretla s tým, že si olivový olej moji talianský priatelia dochutili aj cesnakom prerezaným na dve polky, ktorý namočili do oleja. Ak sa niekomu máli, može si bruschettu ešte trošku dochutiť oregánom. Ja to nerobievam, ale stretla som sa už aj s takouto kombináciou. Akokoľvek už budete postupovať, nádherná vôňa bazalky v spojení s paradajkami, chrumkavým chlebíkom je vhodná na nedeľné grilovanie alebo víkendové leňošenie na záhrade.

lopezka

Dopredu
Hovädzie na pive
Dozadu
Ricciarelle coi funghi al crema di parmigiano
Dopredu
Hovädzie na pive
Dozadu
Ricciarelle coi funghi al crema di parmigiano

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.