Pasta fredda je perfektnou voľbou na horúce leto, kedy sa Vám nie len že nechce variť, ale ani jesť nič horúce. Jej príprava trvá len pár minút a okrem toho, že zasýti, aj osvieži 🙂
1
Done
|
Cestoviny uvaríme al dente a necháme vychladnúť. Pridáme k ním trochu olivového oleja aby sa nezlepili. (Alebo ak nemáte chuť čakať, ich môžete prepláchnuť v studenej vode, toto ale nehovorte žiadnemu talianovi :D ) Cestoviny posolíme, popepríme a zmiešame s lístkami čerstvej bazalky a kúskami mozzarelly. (Použila som mini mozzarellky prekrojené na polovicu.) |
2
Done
|
Väčšie paradajky zbavíme šupky (používam na to škrabku), rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme semienka. Necháme len čistú dužinu, ktorú nakrájame na rezančeky. Olivy prepláchneme vo vode, aby cestoviny nenabrali "plechovú" chuť a všetko spolu zmiešame. Na záver pridáme ešte olivový olej a dobre premiešame. Cestoviny môžeme odložiť do chladničky a podávame ich studené. TIP: Čierne korenie meliem na mlynčeku na hrubšie, nie úplne na jemno, tým cestoviny získajú peknú vôňu, ale nebudú veľmi pikantné. Do cestovín môžete použiť aj kukuricu, hrášok, obvarenú cuketu a mrkvu pokrájanú na tenké rezance alebo akúkoľvek obľúbenú zeleninu. Dobrú chuť :) |