0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Fusilli
4 ks Paradajky väčšie paradajky s pevnou dužinou
2 balenia Mini Mozzarella
Zelené olivy
8 lístkov Bazalka
Extra panenský olivový olej
Morská soľ
Čierne korenie

Cestoviny na studeno

  • 15 minút
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pasta fredda je perfektnou voľbou na horúce leto, kedy sa Vám nie len že nechce variť, ale ani jesť nič horúce. Jej príprava trvá len pár minút a okrem toho, že zasýti, aj osvieži 🙂

Steps

1
Done

Cestoviny uvaríme al dente a necháme vychladnúť. Pridáme k ním trochu olivového oleja aby sa nezlepili. (Alebo ak nemáte chuť čakať, ich môžete prepláchnuť v studenej vode, toto ale nehovorte žiadnemu talianovi :D ) Cestoviny posolíme, popepríme a zmiešame s lístkami čerstvej bazalky a kúskami mozzarelly. (Použila som mini mozzarellky prekrojené na polovicu.)

2
Done

Väčšie paradajky zbavíme šupky (používam na to škrabku), rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme semienka. Necháme len čistú dužinu, ktorú nakrájame na rezančeky. Olivy prepláchneme vo vode, aby cestoviny nenabrali "plechovú" chuť a všetko spolu zmiešame. Na záver pridáme ešte olivový olej a dobre premiešame. Cestoviny môžeme odložiť do chladničky a podávame ich studené.

TIP: Čierne korenie meliem na mlynčeku na hrubšie, nie úplne na jemno, tým cestoviny získajú peknú vôňu, ale nebudú veľmi pikantné. Do cestovín môžete použiť aj kukuricu, hrášok, obvarenú cuketu a mrkvu pokrájanú na tenké rezance alebo akúkoľvek obľúbenú zeleninu.

Dobrú chuť :)

lopezka

previous
Kuracie prsia s kurkumou
next
Soté z quinoa
previous
Kuracie prsia s kurkumou
next
Soté z quinoa

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.