0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
500 gr Fusilli
4 ks Paradajky väčšie paradajky s pevnou dužinou
2 balenia Mini Mozzarella
Zelené olivy
8 lístkov Bazalka
Extra panenský olivový olej
Morská soľ
Čierne korenie

Cestoviny na studeno

  • 15 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Pasta fredda je perfektnou voľbou na horúce leto, kedy sa Vám nie len že nechce variť, ale ani jesť nič horúce. Jej príprava trvá len pár minút a okrem toho, že zasýti, aj osvieži 🙂

Kroky

1
Hotovo

Cestoviny uvaríme al dente a necháme vychladnúť. Pridáme k ním trochu olivového oleja aby sa nezlepili. (Alebo ak nemáte chuť čakať, ich môžete prepláchnuť v studenej vode, toto ale nehovorte žiadnemu talianovi :D ) Cestoviny posolíme, popepríme a zmiešame s lístkami čerstvej bazalky a kúskami mozzarelly. (Použila som mini mozzarellky prekrojené na polovicu.)

2
Hotovo

Väčšie paradajky zbavíme šupky (používam na to škrabku), rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme semienka. Necháme len čistú dužinu, ktorú nakrájame na rezančeky. Olivy prepláchneme vo vode, aby cestoviny nenabrali "plechovú" chuť a všetko spolu zmiešame. Na záver pridáme ešte olivový olej a dobre premiešame. Cestoviny môžeme odložiť do chladničky a podávame ich studené.

TIP: Čierne korenie meliem na mlynčeku na hrubšie, nie úplne na jemno, tým cestoviny získajú peknú vôňu, ale nebudú veľmi pikantné. Do cestovín môžete použiť aj kukuricu, hrášok, obvarenú cuketu a mrkvu pokrájanú na tenké rezance alebo akúkoľvek obľúbenú zeleninu.

Dobrú chuť :)

lopezka

Dopredu
Kuracie prsia s kurkumou
Dozadu
Soté z quinoa
Dopredu
Kuracie prsia s kurkumou
Dozadu
Soté z quinoa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.