Spaghetti con le polpettine je jednoznačne ďalšie skvelé talianske jedlo, ktoré sa kľudne hodí aj k nedeľnému stolu.
1
Done
|
Všetky ingrediencie na guličky si dobre premiešame a pomocou lyžičky si vyformujeme malé guličky, ktoré ukladáme na tanier. Keď sme spracovali guličky z celej masy, aby sa nerozpadávali možeme ich jemne obaliť v trošk múky a na lyžici olivového oleja ich postupne opečieme do zlatista. Potom ich vyberieme a dáme bokom. Takto si opečieme všetky guličky. |
2
Done
|
Pripravíme si paradajkovú omáčku. Buď podľa receptu na bazalkovo paradajkovú omáčku, alebo ak nemáme čerstvé paradajky, použijeme paradajkovú passata di pomodoro. Najprv na olivovom oleji speníme na drobno pokrájanú šalotku, ku ktorej potom prilejeme všetku paradajkovú omáčku, prihodíme čerstvú bazalku, soľ, štipku čierneho korenia a štipku sušeného cesnaku a chvíľku povaríme. |
3
Done
|
Do už horúcej paradajkovej omáčky pridáme všetky masové guličky a necháme variť, nie prudko, pomalšie a s pokrievkou. Ak sa omáčka priveľmi zredukuje, budeme musieť pridať trochu vody. Varíme kým omáčka pekne nezhustne a mäso nebude uvarené. Cca 30 minút. Potom odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Ak je omáčka veľmi kyslá môžme ju dochutiť 1 PL medu. |
4
Done
|
Uvaríme si špagety, ale tesne pred tým ako by sa dovarili, ich scedíme a dáme do kastrola, do ktorého si prilejeme paradajkovú omáčku, ktorú sme si pripravili. Cestoviny necháme ešte dôjsť v horúcej omáčke, kým nebudú al dente. Potom ich podávame aj s masovými guličkami a nastrúhaným parmezánom. |