0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Mäsové guličky
700 gr Mleté teľacie mäso použila som stehno
štipka Sušený cesnak
1 hrnček Parmezán
1 ks Vajce
1 KL Soľ
štipka Muškátový oriešok na špičku noža
štipka Čierne korenie podľa chuti
2 PL Strúhanka
1 PL Petržlenová vňať na dobno nasekaná vňať
Omáčka
800 ml Paradajková omáčka
1 ks Šalotka
Bazalka
Olivový olej
1 PL Med ak je omáčka kyslá
350 gr Celozrnné špagety

Špagety s mäsovými guľkami

Spaghetti integrali con polpettine al sugo di pomodoro e basilico

  • 100
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Mäsové guličky

  • Omáčka

Directions

Share

Spaghetti con le polpettine je jednoznačne ďalšie skvelé talianske jedlo, ktoré sa kľudne hodí aj k nedeľnému stolu.

Steps

1
Done

Všetky ingrediencie na guličky si dobre premiešame a pomocou lyžičky si vyformujeme malé guličky, ktoré ukladáme na tanier. Keď sme spracovali guličky z celej masy, aby sa nerozpadávali možeme ich jemne obaliť v trošk múky a na lyžici olivového oleja ich postupne opečieme do zlatista. Potom ich vyberieme a dáme bokom. Takto si opečieme všetky guličky.

2
Done

Pripravíme si paradajkovú omáčku. Buď podľa receptu na bazalkovo paradajkovú omáčku, alebo ak nemáme čerstvé paradajky, použijeme paradajkovú passata di pomodoro. Najprv na olivovom oleji speníme na drobno pokrájanú šalotku, ku ktorej potom prilejeme všetku paradajkovú omáčku, prihodíme čerstvú bazalku, soľ, štipku čierneho korenia a štipku sušeného cesnaku a chvíľku povaríme.

3
Done

Do už horúcej paradajkovej omáčky pridáme všetky masové guličky a necháme variť, nie prudko, pomalšie a s pokrievkou. Ak sa omáčka priveľmi zredukuje, budeme musieť pridať trochu vody. Varíme kým omáčka pekne nezhustne a mäso nebude uvarené. Cca 30 minút. Potom odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Ak je omáčka veľmi kyslá môžme ju dochutiť 1 PL medu.

4
Done

Uvaríme si špagety, ale tesne pred tým ako by sa dovarili, ich scedíme a dáme do kastrola, do ktorého si prilejeme paradajkovú omáčku, ktorú sme si pripravili. Cestoviny necháme ešte dôjsť v horúcej omáčke, kým nebudú al dente. Potom ich podávame aj s masovými guličkami a nastrúhaným parmezánom.

lopezka

previous
Špagety s bazalkovo paradajkovou omáčkou a parmezánom
next
Plnené portobello s quinoa a cañihua
previous
Špagety s bazalkovo paradajkovou omáčkou a parmezánom
next
Plnené portobello s quinoa a cañihua

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here