0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Bazalkovo paradajková omáčka

Bazalkovo paradajková omáčka

Čerstvá salsa di pomodoro s bazalkou dodá cestovinám alebo ragu skvelú a ľahkú chuť.

  • 40 minút
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Kroky

1
Hotovo

Nakrájame si paradajky na polky, zbavíme ich všetkých stredov po stonkách a jadierok., necháme si len dužinu.

2
Hotovo

V kastrole si na 3 PL olivového oleja speníme pekne do sklovita šalotku. Pridáme paradajkovú dužinu, dochutíme jemne čiernym korením a soľou, pridáme čerstvú bazalku (aspoň 10 lístkov). Varíme do zmäknutia, keď sa začnú paradajky rozpadávať, odstavíme ich a necháme vychladnúť. Ak sú veľmi kyslé, pridáme 1PL medu a všetko spolu dobre rozmixujeme na hladkú omáčku. Môžme podávať :-)

lopezka

Dozadu
Špagety s bazalkovo paradajkovou omáčkou a parmezánom
Dozadu
Špagety s bazalkovo paradajkovou omáčkou a parmezánom

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.