0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Mäsové guličky
700 gr Mleté teľacie mäso použila som stehno
štipka Sušený cesnak
1 hrnček Parmezán
1 ks Vajce
1 KL Soľ
štipka Muškátový oriešok na špičku noža
štipka Čierne korenie podľa chuti
2 PL Strúhanka
1 PL Petržlenová vňať na dobno nasekaná vňať
Omáčka
800 ml Paradajková omáčka
1 ks Šalotka
Bazalka
Olivový olej
1 PL Med ak je omáčka kyslá
350 gr Celozrnné špagety

Špagety s mäsovými guľkami

Spaghetti integrali con polpettine al sugo di pomodoro e basilico

  • 100
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

  • Mäsové guličky

  • Omáčka

Postup prípravy

Zdieľaj

Spaghetti con le polpettine je jednoznačne ďalšie skvelé talianske jedlo, ktoré sa kľudne hodí aj k nedeľnému stolu.

Kroky

1
Hotovo

Všetky ingrediencie na guličky si dobre premiešame a pomocou lyžičky si vyformujeme malé guličky, ktoré ukladáme na tanier. Keď sme spracovali guličky z celej masy, aby sa nerozpadávali možeme ich jemne obaliť v trošk múky a na lyžici olivového oleja ich postupne opečieme do zlatista. Potom ich vyberieme a dáme bokom. Takto si opečieme všetky guličky.

2
Hotovo

Pripravíme si paradajkovú omáčku. Buď podľa receptu na bazalkovo paradajkovú omáčku, alebo ak nemáme čerstvé paradajky, použijeme paradajkovú passata di pomodoro. Najprv na olivovom oleji speníme na drobno pokrájanú šalotku, ku ktorej potom prilejeme všetku paradajkovú omáčku, prihodíme čerstvú bazalku, soľ, štipku čierneho korenia a štipku sušeného cesnaku a chvíľku povaríme.

3
Hotovo

Do už horúcej paradajkovej omáčky pridáme všetky masové guličky a necháme variť, nie prudko, pomalšie a s pokrievkou. Ak sa omáčka priveľmi zredukuje, budeme musieť pridať trochu vody. Varíme kým omáčka pekne nezhustne a mäso nebude uvarené. Cca 30 minút. Potom odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Ak je omáčka veľmi kyslá môžme ju dochutiť 1 PL medu.

4
Hotovo

Uvaríme si špagety, ale tesne pred tým ako by sa dovarili, ich scedíme a dáme do kastrola, do ktorého si prilejeme paradajkovú omáčku, ktorú sme si pripravili. Cestoviny necháme ešte dôjsť v horúcej omáčke, kým nebudú al dente. Potom ich podávame aj s masovými guličkami a nastrúhaným parmezánom.

lopezka

Dopredu
Špagety s bazalkovo paradajkovou omáčkou a parmezánom
Dozadu
Plnené portobello s quinoa a cañihua
Dopredu
Špagety s bazalkovo paradajkovou omáčkou a parmezánom
Dozadu
Plnené portobello s quinoa a cañihua

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.