Quinoa je neskutočne skvelá ingrediencia, ktorá Vám dáva naozaj veľké možnosti využitia. Dnes som pripravila plnku do tortillas z Quinoa a mletého hovädzieho mäsa. Je to dosť rýchlo pripravené sýte jedlo, na ktorom sa môžete vyšantiť pri plnení rôznymi druhmi zeleniny. Tortillas ako aj arabský chlieb som sa naučila ešte v Egypte zohrievať priamo na mriežke na sporáku. Rýchlo sa zohreje a pritom nestvrdne ako keby ste ju dali do rúry. Zachová si svoju elasticitu a ľahko ju zrolujete. Je to taký trošku smiešny počin v kuchyni, v dnešnej dobe, kedy máme množstvo panvíc a rôznych kuchynských pomôcok, no mne sa to osvedčilo najviac 🙂 Keď sa chcete zasmiať, určite to vyskúšajte, ale pozor na prsty 😉
1
Done
|
Uvaríme si quinoa (postup nájdete nižšie). Na olivovom oleji si do sklovita opečieme na drobno nakrájanú šalotku a pridáme k nej mleté hovädzie mäso. Použila som hovädzie stehno, ktoré som si doma pomlela. Mäso dochutíme soľou, cesnakom a čiernym korením. Ak sa vám žiada pridajte aj chilli. |
2
Done
|
Mäso opekáme kým nechytí jemne zlatistú farbu, ale nie veľmi aby neobschlo. Potom pridáme scedenú quinoa a dochutíme koreninami a necháme pár minút za stáleho miešania dovariť. |
3
Done
|
Zohrejeme si Tortillas a naplníme ich v strede masom s quinoa, pridáme zelninu podľa chuti. Ja som použila ľadový šalát, rukolu, olivy a paradajky. Tortillu pevne zrolujeme a podávame teplé buď pokrájané na kúsky alebo v celku. |