Mala som chuť na kačacie mäso trochu inak ako ho zvykneme pripravovať a tak vznikol tento recept. Chcela som spraviť kačacie mäso bez zbytočnej masti a dať mu ľahkosť. Myslím, že to vyšlo 🙂
1
Done
|
Kačacie prsia zbavíme kože a nakrájame na rezance. Na troške olivového oleja ich jemne orestujeme a pridáme sójovú omáčku, sušený cesnak a čierne korenie a necháme podusiť. |
2
Done
|
Keď mäsko zmäkne pridáme kokosové a mandľové maslo. Mandľové maslo zahustí omáčku a zjemní chute. Necháme ešte chvíľku povariť aby sa prepojili chute a potom už len naservírujeme a podávame s quinoa. Ja som zvolila ako prílohu aj platano maduro, lebo je sladký a ku kačaciemu soté sa mi hodil. Môžte ho nahradiť aj mangom alebo kúskami čerstvého kokosu. |