0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 ks Kura
4 ks Mrkva
2 stonky Stopkatý zeler
štipka Cesnak
1 stonka Petržlenová vňať
3 L Voda
Čierne korenie podľa chuti
1 ks Zemiaky
1 ks Cibuľa
0,5 KL Oregano
Soľ podľa chuti
3 ks Vajce

Sopa de pollo

  • 170 minút
  • Porcie 6
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Kuracia polievka na peruánsky spôsob. Táto polievka ma prekvapila. Keď som ju prvý krát jedla, nechápala som čo v nej robí vajce a zemiaky 🙂 No asi najviac ma dostalo  korenie, ktoré peruánci do kuracej polievky dávajú. Prekvapilo, ale veľmi mi chutilo.

Kroky

1
Hotovo

Umyjeme kura a zalejeme ho vodou. Pridáme nakrájanú markvu, zeler a petržlen, ochutíme cesnakom, čiernym korením a soľou a privedieme k varu.

2
Hotovo

Kuraciu polievku varíme pomaly a podľa potreby dolejeme vodou. Tesne pred dovarením pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kusy a varíme kým nezmäknú, nemali by sa však rozpadávať.

3
Hotovo

Na záver do vriacej polievky vyklepneme vajíčka a necháme povariť (nemiešame, aby si zachovali tvar). Pred odstavením polievy pridáme sušené alebo čerstvé oregano a necháme postáť. Oregano pridávame nakoniec aby nezhorklo pri dlhom varení. Ak sa bojíte, čo z toho bude, skúste si dať oregano priamo na tanier a ochutnajte :)

4
Hotovo

Polievka sa od zemiakov a vajec zakalí a bude viac žltá, no nič to nemení na jej chutnosti. Podávame ju so špagetami alebo klasicky s polievkovými rezancami. Dobrú chuť :-)

lopezka

Dopredu
Voňavé soté z kačacích pŕs
Dozadu
Kamutový koláčik s čoko-ko krémom
Dopredu
Voňavé soté z kačacích pŕs
Dozadu
Kamutový koláčik s čoko-ko krémom

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.