

Bezlepková verzia pizze pripravenej z čistej Quinoa. Orieškovo zemitá chuť quinoa je skvelá v kombinácii s paradajkovou omáčkou. Dochutiť ju možno s čímkoľvek čo máte radi.
1
Done
|
Quinoa niekoľkokrát dobre popreplachujeme pod horúcou vodou, a namočíme ju na celú noc do misky s vodou. |
2
Done
|
Ráno quinoa rozmixujeme s troškou olivového oleja, vodou, vajcom a dochutíme troškou soli. (Vajce môžme aj vynechať, pizza je potom chrumkavejšia, ale viac tvrdá). Takto bude jemnejšia. |
3
Done
|
Vymastíme si formu na pizzu alebo okrúhly plech, kde dáme aj papier na pečenie, nakoľko by sa nám cesto prichytilo. Cesto má byť redšie, zhruba asi ako palacinkové cesto. Cesto vylejeme na formu a sprudka opečieme na plyne z oboch strán. Medzitým si rorzohrejeme rúru na 200°C a nakoniec opečené cesto dáme do rúry a necháme upiecť do zlatista. |
4
Done
|
Pizzu vyberieme z rúry a pripravíme si paradajkovú omáčku a všetko čo na pizzu chceme. Ja som zvolila mozzarellu, olivy, bazalku a platano verde - zeleninový banán, ktorý chutí podobne ako zemiak. Pizzu dáme dopiecť do rúry, na programe s ventilátorom. Hotovú nakrájame na trojuholníky a |
5
Done
|
|