0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 hrnček Quinoa
1 KL Olivový olej
50 ml Voda
Soľ
1 ks Vajce
5 PL Paradajková omáčka
1 ks Mozzarella
10 ks Zelené olivy
2 ks Šampiňóny
Bazalka

Nutritional information

Pizza z Quinoa

Cuisine:
  • 50 minút
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Bezlepková verzia pizze pripravenej z čistej Quinoa. Orieškovo zemitá chuť quinoa je skvelá v kombinácii s paradajkovou omáčkou. Dochutiť ju možno s čímkoľvek čo máte radi.

Steps

1
Done

Quinoa niekoľkokrát dobre popreplachujeme pod horúcou vodou, a namočíme ju na celú noc do misky s vodou.

2
Done

Ráno quinoa rozmixujeme s troškou olivového oleja, vodou, vajcom a dochutíme troškou soli. (Vajce môžme aj vynechať, pizza je potom chrumkavejšia, ale viac tvrdá). Takto bude jemnejšia.

3
Done

Vymastíme si formu na pizzu alebo okrúhly plech, kde dáme aj papier na pečenie, nakoľko by sa nám cesto prichytilo. Cesto má byť redšie, zhruba asi ako palacinkové cesto. Cesto vylejeme na formu a sprudka opečieme na plyne z oboch strán. Medzitým si rorzohrejeme rúru na 200°C a nakoniec opečené cesto dáme do rúry a necháme upiecť do zlatista.

4
Done

Pizzu vyberieme z rúry a pripravíme si paradajkovú omáčku a všetko čo na pizzu chceme. Ja som zvolila mozzarellu, olivy, bazalku a platano verde - zeleninový banán, ktorý chutí podobne ako zemiak. Pizzu dáme dopiecť do rúry, na programe s ventilátorom. Hotovú nakrájame na trojuholníky a

5
Done

lopezka

previous
Tiramisu
next
Voňavé soté z kačacích pŕs
previous
Tiramisu
next
Voňavé soté z kačacích pŕs

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.