0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 hrnček Quinoa
1 KL Olivový olej
50 ml Voda
Soľ
1 ks Vajce
5 PL Paradajková omáčka
1 ks Mozzarella
10 ks Zelené olivy
2 ks Šampiňóny
Bazalka

Nutričné hodnoty

Pizza z Quinoa

Typ kuchyne
  • 50 minút
  • Porcie 1
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Bezlepková verzia pizze pripravenej z čistej Quinoa. Orieškovo zemitá chuť quinoa je skvelá v kombinácii s paradajkovou omáčkou. Dochutiť ju možno s čímkoľvek čo máte radi.

Kroky

1
Hotovo

Quinoa niekoľkokrát dobre popreplachujeme pod horúcou vodou, a namočíme ju na celú noc do misky s vodou.

2
Hotovo

Ráno quinoa rozmixujeme s troškou olivového oleja, vodou, vajcom a dochutíme troškou soli. (Vajce môžme aj vynechať, pizza je potom chrumkavejšia, ale viac tvrdá). Takto bude jemnejšia.

3
Hotovo

Vymastíme si formu na pizzu alebo okrúhly plech, kde dáme aj papier na pečenie, nakoľko by sa nám cesto prichytilo. Cesto má byť redšie, zhruba asi ako palacinkové cesto. Cesto vylejeme na formu a sprudka opečieme na plyne z oboch strán. Medzitým si rorzohrejeme rúru na 200°C a nakoniec opečené cesto dáme do rúry a necháme upiecť do zlatista.

4
Hotovo

Pizzu vyberieme z rúry a pripravíme si paradajkovú omáčku a všetko čo na pizzu chceme. Ja som zvolila mozzarellu, olivy, bazalku a platano verde - zeleninový banán, ktorý chutí podobne ako zemiak. Pizzu dáme dopiecť do rúry, na programe s ventilátorom. Hotovú nakrájame na trojuholníky a

5
Hotovo

lopezka

Dopredu
Tiramisu
Dozadu
Voňavé soté z kačacích pŕs
Dopredu
Tiramisu
Dozadu
Voňavé soté z kačacích pŕs

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.