0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Zapekaná quinoa s mangoldom

Typ kuchyne
  • 70 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Spojením dvoch veľmi hodnotných potravín, jednou je mangold a druhou quinoa vzniklo toto mňamózne jedlo. V kombinácii s kuracími prsiami a šampiňónmi vytvorili dokonalý a veľmi chutný obed.

Kroky

1
Hotovo

Na začiatok si uvaríme quinoa (link na postup prípravy nájdete pod týmto receptom).

2
Hotovo

Nakrájame na mesiačiky šampiňóny a mangold nasekáme na drobno. Orestujeme jemne na troche olivového oleja, osolíme, opepríme a pridáme trochu sušeného cesnaku.

3
Hotovo

Kuracie prsia narežeme na menšie rezne a vyklepeme, osolíme a opepríme.

4
Hotovo

Do zapekacej misky vrstvíme surové kuracie prsia, šampiňóny s mangoldom a na vrch quinoa. Spravíme takto dve "poschodia". Pod kuracie prsia je fajn dať trošilinku olivového oleja aby sa neprilepili. Nakoniec si v miske vymiešame vajíčko so smotanou, posolíme a vylejeme rovnomerne do zapekacej misky. Pečieme cca 30 minút na 200°C (spodný a horný ohrev) bez zakrytia. Quinoa bude zvrchu jemne chrumkavá a vďaka kuraciemu mäsku bude celé jedlo príjemne šťavnaté.

5
Hotovo

Podávame s petržlenovou vňaťou alebo zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť :)

lopezka

Dopredu
Polievka s kukuricou a quinoa
Dozadu
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa
Dopredu
Polievka s kukuricou a quinoa
Dozadu
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.