0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zapekaná quinoa s mangoldom

Cuisine:
  • 70 minút
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Spojením dvoch veľmi hodnotných potravín, jednou je mangold a druhou quinoa vzniklo toto mňamózne jedlo. V kombinácii s kuracími prsiami a šampiňónmi vytvorili dokonalý a veľmi chutný obed.

Steps

1
Done

Na začiatok si uvaríme quinoa (link na postup prípravy nájdete pod týmto receptom).

2
Done

Nakrájame na mesiačiky šampiňóny a mangold nasekáme na drobno. Orestujeme jemne na troche olivového oleja, osolíme, opepríme a pridáme trochu sušeného cesnaku.

3
Done

Kuracie prsia narežeme na menšie rezne a vyklepeme, osolíme a opepríme.

4
Done

Do zapekacej misky vrstvíme surové kuracie prsia, šampiňóny s mangoldom a na vrch quinoa. Spravíme takto dve "poschodia". Pod kuracie prsia je fajn dať trošilinku olivového oleja aby sa neprilepili. Nakoniec si v miske vymiešame vajíčko so smotanou, posolíme a vylejeme rovnomerne do zapekacej misky. Pečieme cca 30 minút na 200°C (spodný a horný ohrev) bez zakrytia. Quinoa bude zvrchu jemne chrumkavá a vďaka kuraciemu mäsku bude celé jedlo príjemne šťavnaté.

5
Done

Podávame s petržlenovou vňaťou alebo zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť :)

lopezka

previous
Polievka s kukuricou a quinoa
next
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa
previous
Polievka s kukuricou a quinoa
next
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here