Spojením dvoch veľmi hodnotných potravín, jednou je mangold a druhou quinoa vzniklo toto mňamózne jedlo. V kombinácii s kuracími prsiami a šampiňónmi vytvorili dokonalý a veľmi chutný obed.
1
Done
|
Na začiatok si uvaríme quinoa (link na postup prípravy nájdete pod týmto receptom). |
2
Done
|
Nakrájame na mesiačiky šampiňóny a mangold nasekáme na drobno. Orestujeme jemne na troche olivového oleja, osolíme, opepríme a pridáme trochu sušeného cesnaku. |
3
Done
|
Kuracie prsia narežeme na menšie rezne a vyklepeme, osolíme a opepríme. |
4
Done
|
Do zapekacej misky vrstvíme surové kuracie prsia, šampiňóny s mangoldom a na vrch quinoa. Spravíme takto dve "poschodia". Pod kuracie prsia je fajn dať trošilinku olivového oleja aby sa neprilepili. Nakoniec si v miske vymiešame vajíčko so smotanou, posolíme a vylejeme rovnomerne do zapekacej misky. Pečieme cca 30 minút na 200°C (spodný a horný ohrev) bez zakrytia. Quinoa bude zvrchu jemne chrumkavá a vďaka kuraciemu mäsku bude celé jedlo príjemne šťavnaté. |
5
Done
|
Podávame s petržlenovou vňaťou alebo zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť :) |