0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 PL Ražný kvások
150 gr Špaldová múka hladká
150 gr Voda
1 L Mlieko
8 ks Prepeličie vajíčka alebo použite 2 slepačie
3 PL Kokosový cukor
štipka Himalájska soľ
cca 500 - 600 gr Múka
podľa chuti Mletá Bourbon Vanilka ja dávam cca 1/3 malej kávovej lyžičky
Mirabelkový džem
podľa chuti Čerstvé ovocie

Kváskové lievance

Cuisine:
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Už dlhšie chceli moji chlapci lievance, od kedy kváskujem som ich skúšala spraviť niekoľkokrát. Teraz konečne vyšli tak nadýchané a jemné ako som chcela. V mrazničke chránim zásoby ovocia na zimu, ale neodolala som a trošku z nich vzala. Moji chalani sú fakt také malé kobylky, ale teší ma, že jedlo dokážu oceniť. Vždy mi tlieskajú a pištia od radosti. Štartér na lievance robievam vždy v noci, kým ja spím, kvások maká a ráno môžem robiť cesto 🙂

Steps

1
Done

Najprv si pripravíme štartér. Na noc do misky dáme 150 gr vody, 1 PL kvásku a 150 gr múky, ktoré dobre premiešame, prikryjeme a necháme voľne na linke do rána.

2
Done

Ráno spracujeme cesto na lievance. Štartér zmiešame s mliekom, múkou, vajíčkami do hladka. Múku pridávame podľa hustoty. Cesto by malo byť hustejšie ako palacinkové, ale malo by sa liať. Pridáme cukor, štipku soli a vanilku. Dáme do chladničky na ďalšie cca 3 hodinky, alebo necháme na linke cca hodinku.

3
Done

Cesto je hotové, keď pekne jemne bublinkuje. Rozohrejeme si panvicu, môžeme si ju jemne pomazač kokosovým olejom alebo ghee a robíme lievance, pečieme ich z každej strany do zlatista. Na záver natrieme obľúbeným džemom, ja som použila mirabelkový džem a ovocie podľa chuti. Lievance sú krasne nadýchané, ľahučké a nie su presladené. Dobrú chuť :)

TIP: Tentokrát som použila kravské mlieko, aj keď u nás sa veľmi nepije, no robila som tieto lievance už aj z kozieho ci kokosového mlieka a boli vynikajúce. Takisto múku môžete použiť podľa chuti. Pri špaldovej múke treba cesto častejšie premiešať.

lopezka

previous
Malinový raw puding
next
Husacie prsia s čiernou fazuľou
previous
Malinový raw puding
next
Husacie prsia s čiernou fazuľou

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here