0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Pomazánka
250 ml Mascarpone
2 ks Vajce
na špičku noža alebo podľa chuti Sušený cesnak
podľa chuti Morská soľ
Parmezán
alebo iné čili Aji Amarillo
1 ks Šalátová uhorka
2 stopky Stopkatý zeler
podľa chuti Čerstvý tymián
podľa chuti Píniové oriešky
podľa chuti Parmezánové čipsy
Pažítka

Jednohubky s tymiánom

  • 20
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

  • Pomazánka

Postup prípravy

Zdieľaj

Nie vždy musíme k pomazánke jesť chlieb alebo niečo pečené. Tentokrát som zvolila uhorky (pre tú časť rodiny, ktorá ich má rada) a pre tých čo nie, zas zeler. Priznám sa od istého času mi uhorky vôbec nechutia, takže som siahla po voňavých zelerových tyčinkách, z chrumkavého, čertstvého, stopkatého zeleru. Aj keď sa vám možno na prvý pohľad niečo nezdá a máte dojem, že to chutné nebude, dajte tomu šancu 🙂 Okrem toho, že super vyzerajú, sú fakt osviežujúce a nádherne voňajú. Pikantná nátierka na báze mascarpone je jemne krémová a v kombinácii s tymiánom alebo pažitkou, krásne dotvára chuť týchto jednohubiek 🙂

Kroky

1
Hotovo

Uvaríme si vajíčka natvrdo a keď vychladnú nastrúhame ich na strúhadle na syr najemno, takisto nastrúhame parmezán - podľa chuti, nedávam ho veľa zhruba 2-3 polievkové lyžice. V miske rozmiešame mascarpone s nastrúhaným vajíčkom a parmezánom, pridáme soľ, trošku cesnaku a sušené čili. Použila som peruánske čili Aji Amarillo od slovenského pestovateľa ktorý ho suší a potom spracuje na jemný prášok. Toto čili má veľmi lahodnú chuť, je pikantné, ale tak veľmi príjemne. Všetky ingrediencie vymiešame do hladkej pomazánky.

2
Hotovo

Umyjeme si uhorku a stopkatý zeler. Škrabkou na zemiaky našúpeme z uhorky tenučké plátky. Zeler prekrojíme po dĺžke na dve polovice a tie potom nakrájame na zhruba 10 cm dlhé kúsky. Odporúčam použiť menšie uhorky, nie tie klasické obrovské šalátovky.

3
Hotovo

Rozohrejeme si panvicu, na jemnom strúhadle na syr nastrúhame ešte parmezán. Na panvici si spravíme parmezánové čipsy. Aké veľké budú je na vás, na tvare teraz nezáleží pretože ich po vychladnutí nalámeme na menšie kúsky. Pozor aby vám parmezán neprihorel. Má mať zlatistú farbu a budete vidieť, že sa dá ľahko odlepiť od panvice. (Na panvici z liatiny mi to šlo tažšie ako na keramickej). Po vybratí čipsov z panvice ich nechajte na servítke vychladnúť.

4
Hotovo

Z uhorkových plátkov si zatočíme závitky, ktoré prichytíme tymiánom a naplníme nátierkou. Na zelerové kúsky nanesieme pomazánku, dozdobíme čerstvou zelenou cibuľkou alebo pažítkou, parmezánovými čipsami a ak máte radi, aj píniovými orieškami.

lopezka

Dopredu
Guacamole s batátom
Dozadu
Batátové keksíky so sezamom
Dopredu
Guacamole s batátom
Dozadu
Batátové keksíky so sezamom

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.