K nášmu 12. výročiu s Richardom som spravila túto čokoládovú super bombu. Myslím, že nič čokoládovejšie som nič nikdy nespravila ani nejedla 😀 Zaručene vám táto torta vydrží v chladničke niekoľko dní, pretože je super sýta. Sranda bola, keď najväčší ohlas mala od môjho švagra. Tak sme si ju nazvali Didiho čokoládové potešenie. Táto čoko nálož je kombináciou dvoch dezertov, viac už v recepte.
1
Done
|
Spodná časťRoztopíme si horkú čokoládu vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a premiešame aby sa nám ingrediencie prepojili. Vymiešame si vajcia s cukrom, pridáme bourbon vanilku, štipku soli. Roztopenú čokoládu necháme vychladnúť (nech je aspoň vlažná) a primiešame ju k vajíčkam, na záver pridáme múku. Do veľkej tortovej formy si dáme papier na pečenie a čokoládové cesto vylejeme do formy. |
2
Done
|
Stredná časťV mixéry si rozmixujeme maslové sušienky (podľa vášho výberu) s troškou masla. Ja dávam cca 2 PL masla, ktoré si najprv roztopím. Ak nechcete použiť maslo, môžete použiť aj kokosový olej, splní tú istú úlohu a torte dá jemnú kokosovú vôňu. Rozmixované keksíky zmiešame s maslom a troškou posekaných lieskovcov (alebo lieskovo orieškovej múky) a uložíme na vrch tmavej časti v tortovej forme. Jemne pritlačíme lyžicou aby sa nám keksíky rozmiestnili rovnomerne. |
3
Done
|
Vrchná časťMascarpone si rozmiešame so šľahačkovou smotanou. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Do mascarpone so šľahačkou pridáme roztopenú čokoládu a vmiešame vaječné žĺtka. Vylejeme na keksíkovú vrstvu a dáme piecť do rozohriatej rúry na 170°C. Pečieme cca 45-50 minút. |
4
Done
|
Po upečení tortu vyberieme na linku a necháme vychladnúť pri izbovej teplote, keď je torta vychladená dáme ju do chladničky, ideálne na celú noc. Veľký podiel čokolády trochu sťaží krájanie, takže si ju pred servírovaním vyberte aspoň 30 minút vopred z chladničky :) Dotvoríme ju puffovanou quinova, na vrch nastrúhame čokoládu a pridáme pekanové orechy :-) Dobrú chuť ! |