0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Spodná brownie časť
200 gr Horká Čokoláda 55%
300 gr Horká Čokoláda 75%
130 gr Maslo
160 gr Trstinový cukor
štipka Soľ
3 ks Vajce
85 gr Špaldová múka hladká
štipka Mletá Bourbon Vanilka
Stredný svetlý pruh
1 balenie Maslové keksíky
2 PL Maslo
hrsť Posekané lieskové oriešky
Vrchná časť
250 gr Mascarpone
250 ml Šľahačková smotana
2 ks Váječný žĺtok
300 gr Horká Čokoláda 55%
hrsť Puffovaná quinoa
25 gr Horká Čokoláda 75%
podľa chuti Pekanové orechy

Didiho čokoládové potešenie

Cuisine:
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • Spodná brownie časť

  • Stredný svetlý pruh

  • Vrchná časť

Directions

Share

K nášmu 12. výročiu s Richardom som spravila túto čokoládovú super bombu. Myslím, že nič čokoládovejšie som nič nikdy nespravila ani nejedla 😀 Zaručene vám táto torta vydrží v chladničke niekoľko dní, pretože je super sýta. Sranda bola, keď najväčší ohlas mala od môjho švagra. Tak sme si ju nazvali Didiho čokoládové potešenie. Táto čoko nálož je kombináciou dvoch dezertov, viac už v recepte.

Steps

1
Done

Spodná časť

Roztopíme si horkú čokoládu vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a premiešame aby sa nám ingrediencie prepojili. Vymiešame si vajcia s cukrom, pridáme bourbon vanilku, štipku soli. Roztopenú čokoládu necháme vychladnúť (nech je aspoň vlažná) a primiešame ju k vajíčkam, na záver pridáme múku. Do veľkej tortovej formy si dáme papier na pečenie a čokoládové cesto vylejeme do formy.

2
Done

Stredná časť

V mixéry si rozmixujeme maslové sušienky (podľa vášho výberu) s troškou masla. Ja dávam cca 2 PL masla, ktoré si najprv roztopím. Ak nechcete použiť maslo, môžete použiť aj kokosový olej, splní tú istú úlohu a torte dá jemnú kokosovú vôňu. Rozmixované keksíky zmiešame s maslom a troškou posekaných lieskovcov (alebo lieskovo orieškovej múky) a uložíme na vrch tmavej časti v tortovej forme. Jemne pritlačíme lyžicou aby sa nám keksíky rozmiestnili rovnomerne.

3
Done

Vrchná časť

Mascarpone si rozmiešame so šľahačkovou smotanou. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Do mascarpone so šľahačkou pridáme roztopenú čokoládu a vmiešame vaječné žĺtka. Vylejeme na keksíkovú vrstvu a dáme piecť do rozohriatej rúry na 170°C. Pečieme cca 45-50 minút.

4
Done

Po upečení tortu vyberieme na linku a necháme vychladnúť pri izbovej teplote, keď je torta vychladená dáme ju do chladničky, ideálne na celú noc. Veľký podiel čokolády trochu sťaží krájanie, takže si ju pred servírovaním vyberte aspoň 30 minút vopred z chladničky :) Dotvoríme ju puffovanou quinova, na vrch nastrúhame čokoládu a pridáme pekanové orechy :-) Dobrú chuť !

lopezka

previous
Kávové tartaletky so slaným karamelom
next
Fialkový čajík
previous
Kávové tartaletky so slaným karamelom
next
Fialkový čajík

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.