Ak plánujete sýty obed, no nechcete sa cítiť prejedene, určite vyskúšajte môj šalát z červenej ryže. Jesť ho môžete horúci, ale aj studený. Pre mňa je práve tento šalát obedom, ktorý rada volím, keď príde návšteva a chcú vyskúšať niečo nové alebo na pohodovú nedeľu, keď vybehneme s deťmi celá rodina von. Avokádo ako som písala už dávnejšie, nejedávame často, ale raz za čas si ho dáme.
1
Done
|
Červenú ryžu prepláchneme a uvaríme v osolenej vode v pomere 1:2. |
2
Done
|
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a orestujeme na troške ghee, pridáme čierne korenie, cesnak a soľ. Podlejeme cca 2,5 dcl vody a necháme povariť. Na záver pridáme 2 PL mandľového masla. To omáčku krásne zahustí a dodá jej nezameniteľnú chuť. Ak máte po ruke svoje obľúbené čili, pridajte trochu do omáčky. Rada používam čili „aji amarillo“ pre jeho jemne pikantnú a zároveň |
3
Done
|
Mrkvu si nastrúhame na tenké prúžky, nožičku stopkového zeleru na mesiačiky a nakrájame si aj avokádo na tenké kúsky. Uvarenú ryžu zmiešame s quinoa, pridáme zeleninu a kuracie mäso s omáčkou. Do šalätu vytlačíme šťavu z jednej štvrtiny limetky a jemne premiešame, aby sa nám prepojili všetky ingrediencie. |
4
Done
|
Podávame s mikrobylinkami redkvičky a výhonkami póru a blanšírovanými mandľami. |