0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Šalát z červenej ryže

Cuisine:
  • 60 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ak plánujete sýty obed, no nechcete sa cítiť prejedene, určite vyskúšajte môj šalát z červenej ryže. Jesť ho môžete horúci, ale aj studený. Pre mňa je práve tento šalát obedom, ktorý rada volím, keď príde návšteva a chcú vyskúšať niečo nové alebo na pohodovú nedeľu, keď vybehneme s deťmi celá rodina von. Avokádo ako som písala už dávnejšie, nejedávame často, ale raz za čas si ho dáme.

Steps

1
Done

Červenú ryžu prepláchneme a uvaríme v osolenej vode v pomere 1:2.
Pripravíme si quinoa, ktorú je potrebné pred varením aspoň 2-3krát poriadne
prepláchnuť, aby sme ju zbavili saponínov!

2
Done

Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a orestujeme na troške ghee, pridáme čierne korenie, cesnak a soľ. Podlejeme cca 2,5 dcl vody a necháme povariť. Na záver pridáme 2 PL mandľového masla. To omáčku krásne zahustí a dodá jej nezameniteľnú chuť. Ak máte po ruke svoje obľúbené čili, pridajte trochu do omáčky. Rada používam čili „aji amarillo“ pre jeho jemne pikantnú a zároveň
ovocnú chuť.

3
Done

Mrkvu si nastrúhame na tenké prúžky, nožičku stopkového zeleru na mesiačiky a nakrájame si aj avokádo na tenké kúsky. Uvarenú ryžu zmiešame s quinoa, pridáme zeleninu a kuracie mäso s omáčkou. Do šalätu vytlačíme šťavu z jednej štvrtiny limetky a jemne premiešame, aby sa nám prepojili všetky ingrediencie.

4
Done

Podávame s mikrobylinkami redkvičky a výhonkami póru a blanšírovanými mandľami.

lopezka

previous
Malinové linecké pečivo
next
Špagety s hráškovým pestom
previous
Malinové linecké pečivo
next
Špagety s hráškovým pestom

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.