Mäkučké muffiny ako predjedlo alebo ako pohostenie pre priateľov. Keď už bolo veľa sladkého a chceli sme trochu zmeny, povedala som si, že syrové muffiny budú skvelou obmenou. Vo vnútri sú nadýchané a z hora zas príjemne chrumkavé. Vyskúšajte, u nás zmizli za pár sekúnd 🙂
1
Done
|
Roztopíme si maslo. Mlieko izbovej teploty a vajíčka rozmiešame vidličkou. Múku preosejeme a pridáme k nej čerstvo nastrúhaný eidam (alebo iný podobný syr), premiešame a pridáme všetky ostatné suché ingrediencie. Do mlieka s vajíčkami vmiešame roztopené maslo (nesmie byť horúce) a na záver zmiešame všetky ingrediencie spolu. Mozzarellu nastrúhame na klasickom strúhadle na syr. Dodá cestu vláčnosť. |
2
Done
|
Do formy na muffiny si vložíme košíčky a necháme rozohriať rúru na 170°C. Do košíčkov rozdelíme cesto, malo by nám vyjsť cca 12 - 14 muffinov. Ozdobíme pekanovými orechmi. Pečieme do zlatista. Podávame vychladené :-) |