0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 kg Hovädzie stehno
Pór
na špičku noža Zázvor sušený
podľa chuti Soľ
350 ml Tmavé pivo
podľa chuti Cesnak
podľa chuti Čierne korenie
2 KL Drvený kmím
2 PL Extra panenský olivový olej
Zemiaky s pažítkou
Zemiaky
Pažítka
Soľ
Maslo

Nutričné hodnoty

Hovädzie na pive

Typ kuchyne
  • 80
  • Porcie 6
  • Ľahké

Suroviny

  • Zemiaky s pažítkou

Postup prípravy

Zdieľaj

V bežnom živote pivo nepijem, ale rada s ním varím, konkrétne s tým tmavým. Tak vznikol aj tento recept, pochutila si celá rodina 🙂

Kroky

1
Hotovo

V tlakovom hrnci si na troche olivového oleja speníme na drobno nakrájaný pór.

2
Hotovo

Mäso nakrájame na väčšie kocky a poopekáme ho na oleji s pórom, potom dochutíme soľou, cesnakom, kmínom, čiernym korením, sušený zázvorom a na záver podlejeme tmavým pivom. Povaríme kým pena neklesne. Mäso robievam v tlakom hrnci, skôr sa uvarí do mäkka. Toto mäso potrebovalo cca 60 minút.

3
Hotovo

Na záver som omáčku zahustila troškou ryžovej múky.

4
Hotovo

Zemiačky načistíme a nakrájame na kocky, necháme uvariť v slanej vode do mäkka. Potom vodu scedíme a pridáme maslo a čerstvú pažítku, premiešame a v prípade potreby ešte dosolíme. Podávame s hovädzím mäsom na pive a zeleným šalátom :)

lopezka

Dopredu
Paprikáš z kuracích pŕs s hráškovými nokerlami
Dozadu
Bruschetta al pomodoro
Dopredu
Paprikáš z kuracích pŕs s hráškovými nokerlami
Dozadu
Bruschetta al pomodoro

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.