0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 ks Vajce
200 ml Mlieko
100 gr Maslo roztopené
200 gr Syr Eidam alebo iný syr
1 ks Mozzarella
350 gr Špaldová múka hladká
podľa chuti Cesnak
podľa chuti Soľ
2 kl Kypriaci prášok bezosfátový
Pekanové orechy na zdobenie

Syrové muffiny

Cuisine:
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Mäkučké muffiny ako predjedlo alebo ako pohostenie pre priateľov. Keď už bolo veľa sladkého a chceli sme trochu zmeny, povedala som si, že syrové muffiny budú skvelou obmenou. Vo vnútri sú nadýchané a z hora zas príjemne chrumkavé. Vyskúšajte, u nás zmizli za pár sekúnd 🙂

Steps

1
Done

Roztopíme si maslo. Mlieko izbovej teploty a vajíčka rozmiešame vidličkou. Múku preosejeme a pridáme k nej čerstvo nastrúhaný eidam (alebo iný podobný syr), premiešame a pridáme všetky ostatné suché ingrediencie. Do mlieka s vajíčkami vmiešame roztopené maslo (nesmie byť horúce) a na záver zmiešame všetky ingrediencie spolu. Mozzarellu nastrúhame na klasickom strúhadle na syr. Dodá cestu vláčnosť.

2
Done

Do formy na muffiny si vložíme košíčky a necháme rozohriať rúru na 170°C. Do košíčkov rozdelíme cesto, malo by nám vyjsť cca 12 - 14 muffinov. Ozdobíme pekanovými orechmi. Pečieme do zlatista. Podávame vychladené :-)

lopezka

previous
Exotický drink s machovkou
previous
Exotický drink s machovkou

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.