Klasika neklasicky 🙂 Rada využívam namiesto pečiva práve puffovaný amarant alebo quinoa. Jemne orieškovo zemitá chuť amarantu je dobrou kombináciou k mäsu celkovo. Veď vyskúšajte sami 🙂
1
Done
|
Rúru si ohrejeme na 200°C (klasicky spodný aj horný ohrev). |
2
Done
|
Celé dobre umyté kura, si nasolíme zo všetkých strán (aj vo vnútry). |
3
Done
|
V miske si zmiešame puffovaný amarant s vajíčkami, ochutíme soľou, troškou cesnaku, pridáme na drobno nasekanú vňať zo stopkatého zelera, čierne olivy nakrájané na drobno a nastriháme trošku čerstvej pažítky. Touto plnkou naplníme kura. Ja zvyknem vkladat plnku pod kožu, ale nedávam jej veľa. Takže to čo si namiešame v miske rozdelíme na celé kura. |
4
Done
|
Naplnené kura ešte posolíme a posypeme trochou čierneho pepra a sušeného cesnaku. Dáme do pekáča a uzavreté dáme piecť na 60 minúť. |
5
Done
|
Kým sa kura pečie, uvaríme si červenú quinoa (postup nájdete pod týmto receptom avšak červená aj čierna quinoa sa varí o niečo dlhšie ako tá biela). |
6
Done
|
Po hodine kura vyberieme z rúryy a odoberieme všetkú šťavu, ktorú pustilo. Dáme dopiecť otvorené do chrumkava. (cca ďalších 40-60 minút) Šťavu si precedíme cez sitko a privedieme k varu, zahustíme kamutovou múkou a v prípade potreby dochutíme (soľ, cesnak, čierne korenie) |
7
Done
|
Hotové kura naporcujeme a podávame s červenou quinoa a zelenými olivami. |