0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Kura plnené amarantom

Typ kuchyne
  • 135 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Klasika neklasicky 🙂 Rada využívam namiesto pečiva práve puffovaný amarant alebo quinoa. Jemne orieškovo zemitá chuť amarantu je dobrou kombináciou k mäsu celkovo. Veď vyskúšajte sami 🙂

Kroky

1
Hotovo

Rúru si ohrejeme na 200°C (klasicky spodný aj horný ohrev).

2
Hotovo

Celé dobre umyté kura, si nasolíme zo všetkých strán (aj vo vnútry).

3
Hotovo

V miske si zmiešame puffovaný amarant s vajíčkami, ochutíme soľou, troškou cesnaku, pridáme na drobno nasekanú vňať zo stopkatého zelera, čierne olivy nakrájané na drobno a nastriháme trošku čerstvej pažítky. Touto plnkou naplníme kura. Ja zvyknem vkladat plnku pod kožu, ale nedávam jej veľa. Takže to čo si namiešame v miske rozdelíme na celé kura.

4
Hotovo

Naplnené kura ešte posolíme a posypeme trochou čierneho pepra a sušeného cesnaku. Dáme do pekáča a uzavreté dáme piecť na 60 minúť.

5
Hotovo

Kým sa kura pečie, uvaríme si červenú quinoa (postup nájdete pod týmto receptom avšak červená aj čierna quinoa sa varí o niečo dlhšie ako tá biela).

6
Hotovo

Po hodine kura vyberieme z rúryy a odoberieme všetkú šťavu, ktorú pustilo. Dáme dopiecť otvorené do chrumkava. (cca ďalších 40-60 minút) Šťavu si precedíme cez sitko a privedieme k varu, zahustíme kamutovou múkou a v prípade potreby dochutíme (soľ, cesnak, čierne korenie)

7
Hotovo

Hotové kura naporcujeme a podávame s červenou quinoa a zelenými olivami.

lopezka

Dopredu
Losos s rozmarínom
Dozadu
Papa a la huancaina
Dopredu
Losos s rozmarínom
Dozadu
Papa a la huancaina

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.