0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kura plnené amarantom

Cuisine:
  • 135 minút
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Klasika neklasicky 🙂 Rada využívam namiesto pečiva práve puffovaný amarant alebo quinoa. Jemne orieškovo zemitá chuť amarantu je dobrou kombináciou k mäsu celkovo. Veď vyskúšajte sami 🙂

Steps

1
Done

Rúru si ohrejeme na 200°C (klasicky spodný aj horný ohrev).

2
Done

Celé dobre umyté kura, si nasolíme zo všetkých strán (aj vo vnútry).

3
Done

V miske si zmiešame puffovaný amarant s vajíčkami, ochutíme soľou, troškou cesnaku, pridáme na drobno nasekanú vňať zo stopkatého zelera, čierne olivy nakrájané na drobno a nastriháme trošku čerstvej pažítky. Touto plnkou naplníme kura. Ja zvyknem vkladat plnku pod kožu, ale nedávam jej veľa. Takže to čo si namiešame v miske rozdelíme na celé kura.

4
Done

Naplnené kura ešte posolíme a posypeme trochou čierneho pepra a sušeného cesnaku. Dáme do pekáča a uzavreté dáme piecť na 60 minúť.

5
Done

Kým sa kura pečie, uvaríme si červenú quinoa (postup nájdete pod týmto receptom avšak červená aj čierna quinoa sa varí o niečo dlhšie ako tá biela).

6
Done

Po hodine kura vyberieme z rúryy a odoberieme všetkú šťavu, ktorú pustilo. Dáme dopiecť otvorené do chrumkava. (cca ďalších 40-60 minút) Šťavu si precedíme cez sitko a privedieme k varu, zahustíme kamutovou múkou a v prípade potreby dochutíme (soľ, cesnak, čierne korenie)

7
Done

Hotové kura naporcujeme a podávame s červenou quinoa a zelenými olivami.

lopezka

previous
Losos s rozmarínom
next
Papa a la huancaina
previous
Losos s rozmarínom
next
Papa a la huancaina

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.