0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
10 ks Zemiaky väčšie zemiaky
250 ml Smotana
3 ks Aji Amarillo alebo 3 lyžice pasty z Aji amarillo
250 gr Ricotta alebo iný čerstvý biely syr
Čierne olivy
4 ks Vajce
Šalát
2 PL Olivový olej
1 ks Šalotka
100 gr Krekry slané krekry
štipka Sušený cesnak

Papa a la huancaina

  • 50 minút
  • Porcie 6
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Zemiaky na Huancay-sky spôsob sú veľmi zaujímavým predjedlom. Jemne pikantná chuť peruánskeho chilli – aji amarillo, ktoré má výrazne žltú až oranžovú farbu sa krásne prepája s čerstvým syrom a varenými zemiakmi. Zatiaľ nebol nikto z môjho okolia, komu by nechutila táto dobrota 🙂

Kroky

1
Hotovo

Uvaríme si vajíčka a zemiaky v šupke.

2
Hotovo

Na troške olivoého oleja si opečieme cibuľu a pridáme k nej aji amarillo. Ak používate pastu, tak okolo toho nie je žiadna extra práca, avšak ak používate čerstvé aji, treba ho vopred zbaviť semienok a žiliek. Ponaučením pre mňa bolo, keď som si nedala rukavice, že ma ešte do večera štípali ruky. Aji amarillo nie je klasické chilly aké u nás bežne poznáme, je menej štipľavé a má svojskú paprikovo zemitú vraj až ovocnú arómu.

3
Hotovo

Do mixéra si dáme krekry, smotanu, čerstvý syr a cibuľu s aji. Dobre rozmixujeme na hladký krém. Pokiaľ treba dochutiť pridáme soľ alebo trošku cesnaku. Ak je omáčka hustá môžme ju zriediť smotanou. Huancaina sa nezohrieva a treba ju spapať čím skôr. Môžte ju odložiť do chladničky do nasledujúceho dňa, ale ideálne je zjesť ju ešte v ten istý deň.

4
Hotovo

Zemiaky necháme vychladnúť a zbavíme ich šupky (ja ich nechávam so šupkou). Podávame s vareným vajíčkom, šalátom a čiernymi olivami.

lopezka

Dopredu
Kura plnené amarantom
Dozadu
Dezert z platano maduro
Dopredu
Kura plnené amarantom
Dozadu
Dezert z platano maduro

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.