0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
15 ks Čerstvé tekvicové kvety
1 ks Vajce
100 ml Voda pridávať podľa konzistencie
5 - 8 PL Špaldová múka hladká
Soľ podľa chuti
150 ml Slnečnicový olej

Fiori di Zucca

  • 20 minút
  • Porcie 3
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Záhrada kde kvitnú tekvice je naozaj krásna, no okrem potešenia pre oči, sa dajú tieto kvety použiť aj v kuchyni.  V talianskej kuchyni sa „fiori di zucca“ ako ich taliani volajú tešia pozornosti a existuje na ich prípravu viac receptov. Ja vám prinášam ten najklasickejší, ktorý si môžete prispôsobiť podľa vašej chuti 🙂

Veľa ľudí tieto kvety vyhadzuje a pritom sa dajú skvele využiť, dobre chutia a na tanieri vyzerajú neodolateľne. Ak ich chcete kúpiť na trhu v Taliansku, rátajte s tým, že za ne dáte pár eur 🙂

Kroky

1
Hotovo

Tekvicové kvety jemne pootvoríme a vyberieme z nich všetky piestiky a zo spodnej časti kvetu otrháme lístočky. Stonky môžeme kľudne nechať na kvetoch.

2
Hotovo

Pripravíme si cesto konzistenciou zhruba ako palacinkové cesto. Vodu pridávame postupne podľa potreby. Cesto dobre rozmiešame aby v ňom neboli hrudky. Rozohrejeme si na hlbšej panvici slnečnicový olej. Kvietky namočíme do cesta postupne jeden po druhom. Keď je olej dostatočne horúci na vyprážanie pomaly doň vložíme tekvicové kvety a vypražíme ich do zlatista. Kvety sa jedia horúce alebo aj studené.

3
Hotovo

Ak máte chuť vyskúšať aj niečo iné, do kvietkov môžete vložiť kúsky mozzarelly, burratu, ricottu alebo kúsok údeného syra scamorza. Prípadne ich obaliť opatrne v trojobale a upiecť v rúre. Ja určite uprednostňujem pečené pred vyprážaným. Plniť tekvicové kvety môžete aj kúskami mäsa, sušenými paradajkami, olivami alebo ak máte radi tak krevetami (ja ich nepapám). Toto je ďalší recept, pri ktorom sa môžete dokonale vyblázniť a pridať si k oranžovým kvetom to čo máte radi :)

lopezka

Dopredu
Ovocný nanuk
Dozadu
Kuracie prsia na grile
Dopredu
Ovocný nanuk
Dozadu
Kuracie prsia na grile

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.