



Celkom rýchle, chutné a určite originálne jedlo. Portobello burger s extotickým nádychom osvieži všedný deň. Ak práve nemáte chuť na mäso, ale radi by ste siahli po niečom vyprážanom a zároveň nie ťažkom, skúste tento burger 🙂
1
Done
|
Portobello burgerPortobello si očistíme, odstránime stopky, posolíme a pridáme trošku čierneho korenia. Najprv portobello jemne poprášime múkou a do stredu vložime kúsok mozzarelly (ideálne v takej veľkosti, aby pekne zapadla do diery po stopke). Trojobal robíme klasicky, len do strúhanky pridáme aj trochu puffovanej quinoa. Huby obalené s mozzarellou vypražíme pekne do hnedo-zlatista. Vypražíme si aj platain pokrájaný na plátky hrubé cca 5 mm. Ja som použila už mierne zrelý. (Zrelý platain ma farbu do žlta s čiernymi fľakmi na šupke a zvnútra je do oranžova, chuť je sladko kyslastá). Z dvoch kusov portobella si vytvoríme burger. Pridáme mandľové maslo a šalát, do vnútra burgra si dáme aj plátky platainu. |
2
Done
|
ŠalátNa šalát použijeme cca tri kolieska zrelého ananásu, pol maracuye, jednu granadillu, trošku šťavy z bio citrónu a k tomu pridáme platain, ktorý sa nám zvýšil z vyprážania. Nakrájame ho na menšie kúsky. Granadilla a ananás sú sladšie, takže zjemnia chuť maracuye. Podávame spolu s burgrom :-) TIP: ak nemáte po ruke platain, siahnite spokojne po oranžových alebo fialových batátoch, majú úžasnú chuť a hodia sa k tomuto burgru rovnako ako vypráťaný platain :-) |