0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Burger
4 ks Portobello šampiňóny
1 PL Mandľové maslo
1 ks Mozzarella
Slnečnicový olej na vyprážanie, používam Búšlak
hrsť Puffovaná quinoa
Strúhanka na trojobal
2 ks Vajce
1 PL Hladká pšeničná múka na trojobal
Morská soľ podľa chuti
podľa chuti Čierne korenie
4 listy Šalát lollo rosso
Šalát
1 ks Platain jemne zrelý
1 ks Ananás použijeme len cca dve - tri kolieska z celého ananásu
1 ks Maracuya
1 ks Citrón (bio)
1 ks Granadilla

Exotický portobello burger

Cuisine:
  • 25 minút
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Burger

  • Šalát

Directions

Share

Celkom rýchle, chutné a určite originálne jedlo. Portobello burger s extotickým nádychom osvieži všedný deň. Ak práve nemáte chuť na mäso, ale radi by ste siahli po niečom vyprážanom a zároveň nie ťažkom, skúste tento burger 🙂

Steps

1
Done

Portobello burger

Portobello si očistíme, odstránime stopky, posolíme a pridáme trošku čierneho korenia. Najprv portobello jemne poprášime múkou a do stredu vložime kúsok mozzarelly (ideálne v takej veľkosti, aby pekne zapadla do diery po stopke). Trojobal robíme klasicky, len do strúhanky pridáme aj trochu puffovanej quinoa. Huby obalené s mozzarellou vypražíme pekne do hnedo-zlatista. Vypražíme si aj platain pokrájaný na plátky hrubé cca 5 mm. Ja som použila už mierne zrelý. (Zrelý platain ma farbu do žlta s čiernymi fľakmi na šupke a zvnútra je do oranžova, chuť je sladko kyslastá). Z dvoch kusov portobella si vytvoríme burger. Pridáme mandľové maslo a šalát, do vnútra burgra si dáme aj plátky platainu.

2
Done

Šalát

Na šalát použijeme cca tri kolieska zrelého ananásu, pol maracuye, jednu granadillu, trošku šťavy z bio citrónu a k tomu pridáme platain, ktorý sa nám zvýšil z vyprážania. Nakrájame ho na menšie kúsky. Granadilla a ananás sú sladšie, takže zjemnia chuť maracuye. Podávame spolu s burgrom :-)

TIP: ak nemáte po ruke platain, siahnite spokojne po oranžových alebo fialových batátoch, majú úžasnú chuť a hodia sa k tomuto burgru rovnako ako vypráťaný platain :-)

lopezka

previous
Gnocchi alla Sorrentina
next
Malinový raw puding
previous
Gnocchi alla Sorrentina
next
Malinový raw puding

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.