0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Burger
4 ks Portobello šampiňóny
1 PL Mandľové maslo
1 ks Mozzarella
Slnečnicový olej na vyprážanie, používam Búšlak
hrsť Puffovaná quinoa
Strúhanka na trojobal
2 ks Vajce
1 PL Hladká pšeničná múka na trojobal
Morská soľ podľa chuti
podľa chuti Čierne korenie
4 listy Šalát lollo rosso
Šalát
1 ks Platain jemne zrelý
1 ks Ananás použijeme len cca dve - tri kolieska z celého ananásu
1 ks Maracuya
1 ks Citrón (bio)
1 ks Granadilla

Exotický portobello burger

Typ kuchyne
  • 25 minút
  • Porcie 2
  • Ľahké

Suroviny

  • Burger

  • Šalát

Postup prípravy

Zdieľaj

Celkom rýchle, chutné a určite originálne jedlo. Portobello burger s extotickým nádychom osvieži všedný deň. Ak práve nemáte chuť na mäso, ale radi by ste siahli po niečom vyprážanom a zároveň nie ťažkom, skúste tento burger 🙂

Kroky

1
Hotovo

Portobello burger

Portobello si očistíme, odstránime stopky, posolíme a pridáme trošku čierneho korenia. Najprv portobello jemne poprášime múkou a do stredu vložime kúsok mozzarelly (ideálne v takej veľkosti, aby pekne zapadla do diery po stopke). Trojobal robíme klasicky, len do strúhanky pridáme aj trochu puffovanej quinoa. Huby obalené s mozzarellou vypražíme pekne do hnedo-zlatista. Vypražíme si aj platain pokrájaný na plátky hrubé cca 5 mm. Ja som použila už mierne zrelý. (Zrelý platain ma farbu do žlta s čiernymi fľakmi na šupke a zvnútra je do oranžova, chuť je sladko kyslastá). Z dvoch kusov portobella si vytvoríme burger. Pridáme mandľové maslo a šalát, do vnútra burgra si dáme aj plátky platainu.

2
Hotovo

Šalát

Na šalát použijeme cca tri kolieska zrelého ananásu, pol maracuye, jednu granadillu, trošku šťavy z bio citrónu a k tomu pridáme platain, ktorý sa nám zvýšil z vyprážania. Nakrájame ho na menšie kúsky. Granadilla a ananás sú sladšie, takže zjemnia chuť maracuye. Podávame spolu s burgrom :-)

TIP: ak nemáte po ruke platain, siahnite spokojne po oranžových alebo fialových batátoch, majú úžasnú chuť a hodia sa k tomuto burgru rovnako ako vypráťaný platain :-)

lopezka

Dopredu
Gnocchi alla Sorrentina
Dozadu
Malinový raw puding
Dopredu
Gnocchi alla Sorrentina
Dozadu
Malinový raw puding

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.