0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Hovädzí stroganoff

Typ kuchyne
  • 80 minút
  • Porcie 4
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Hovädzí stroganoff ako ho robím ja 🙂 Veľakrát som v reštauráciách ostala sklamaná, keď som mala chuť na stroganoff a doniesli mi kyslú omáčku prepchatú cibuľou, topiacu sa v oleji, prípadne z taniera na mňa čumeli mastné oká. Tak som začala variť stroganoff doma a tu je výsledok 🙂

Kroky

1
Hotovo

Hovädzie stehno nakrájame na rezance. Na olivovom oleji orestujeme šalotku a pridáme mäso. Dochutíme čiernym korením, troškou sušeného cesnaku, pridáme horčicu a paradajkovú omáčku (používam domácu passatu), sójovú omáčku a necháme uvariť do mäkka. Aby omáčka nebola kyslá pridávam trošku medu. Mäso robievam v tlakovom hrnci, cca 60 minút, ale záleží to aj od množstva mäsa. Ak robíte menšiu dávku radšej si nastavte len 40 - 45 minút.

2
Hotovo

Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu (ak chcete omáčku zahustiť, k smotane pridajte 1 PL hladkej múky). Premiešame a necháme ešte povariť. Na záver pridáme trochu šťavy z nakladaných kyslých uhoriek, ktorá pekne prepojí chute. Smotanu pridávame až na záver aby sa nám omáčka nezrazila, alebo ju možeme úplne vynechať. Je lepšie použiť menej tuku a zahusťovať až na záver aby sa v omáčke nevytvorili mastné oká. Pred servírovaním ešte ochutnáme a ak niečo chýba dochutíme.

3
Hotovo

Stroganoff servírujem s červenou a natural ryžou a čerstvou zeleninkou.

lopezka

Dopredu
Frittata
Dozadu
Tiramisu
Dopredu
Frittata
Dozadu
Tiramisu

komentáre 2 Skryť komentáre

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.