0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Kroketky s kuracím mäskom
1 hrnček Červená quinoa
1/2 hrnčeka Ryža natural
1 ks Kuracie prsia
1 - 2 ks Vajce záleží od hustoty masy
podľa chuti Parmezán
podľa chuti Himalájska soľ
podľa chuti Čierne korenie
podľa chuti Petržlenová vňať
na obaľovanie Quinoa Múka
Zeleninové kroketky
1 hrnček Quinoa
1 - 2 ks Vajce záleží od hustoty masy
2 PL Puffovaná quinoa
1PL + na obaľovanie Quinoa Múka
1 - 2 ks Mrkva
podľa chuti Petržlenová vňať
podľa chuti Himalájska soľ
podľa chuti Čierne korenie
Kroketky s kurkumou a karfiolom
1 hrnček Quinoa
1 - 2 ks Vajce záleží od hustoty masy
2 PL Puffovaná quinoa
1 "vetvička" Karfiol
podľa chuti Kurkuma použila som cca 1/2 KL (zarovno)
podľa chuti Himalájska soľ
podľa chuti Čierne korenie
1 PL + na obaľovanie Quinoa Múka
podľa chuti Petržlenová vňať

Kroketky z quinoa

Typ kuchyne
  • 50 minút
  • Porcie 2
  • Ľahké

Suroviny

  • Kroketky s kuracím mäskom

  • Zeleninové kroketky

  • Kroketky s kurkumou a karfiolom

Postup prípravy

Zdieľaj

Z quinoa sa dá spraviť naozaj veľmi veľa rôznych jedál. Je vynikajúca ako príloha, ale aj ako hlavná prísada napríklad do krokiet. V recepte nájdete rovno tri tipy ako ich pripraviť.

Kroky

1
Hotovo

Uvaríme si quinoa podľa základného receptu. Prelejeme studenou vodou a necháme poriadne odkvapkať. Pri kroketkách s kuracím mäsom je potrebné uvariť si do mäkka aj natural ryžu. Quinoa aj ryžu stačí jemne posoliť, lebo ich ešte budeme dochucovať.

2
Hotovo

V miske si pripravíme masu na krokety. Všetky ingrediencie zmiešame vidličkou. Pri kroketkách z kuracím mäsom je lepšie použiť už orestované mäsko nasekané na drobno. Pri zeleninových kroketkách sa mrkva nastrúha na jemno. A pri kurkumových s karfiolom, treba karfiolovú "vetvičku" predeliť na drobné kúsky. Z masy potom formujeme krokety do tvaru guličiek za pomoci múky z quinoa, ktorá ich pekne zafixuje pred pečením.

3
Hotovo

Krokety môžeme piecť v rúre na 180°C pri použití ventilátora a horného a spodného ohrevu, alebo aj vypražiť. Ak krokety budeme piecť v rúre, je dobré pod ne použiť papier na pečenie. Podávame so šalátom alebo s dipom ako predjedlo.

lopezka

Dopredu
Plnené datle
Dozadu
Polievka s kukuricou a quinoa
Dopredu
Plnené datle
Dozadu
Polievka s kukuricou a quinoa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.