Záhrada kde kvitnú tekvice je naozaj krásna, no okrem potešenia pre oči, sa dajú tieto kvety použiť aj v kuchyni. V talianskej kuchyni sa „fiori di zucca“ ako ich taliani volajú tešia pozornosti a existuje na ich prípravu viac receptov. Ja vám prinášam ten najklasickejší, ktorý si môžete prispôsobiť podľa vašej chuti 🙂
Veľa ľudí tieto kvety vyhadzuje a pritom sa dajú skvele využiť, dobre chutia a na tanieri vyzerajú neodolateľne. Ak ich chcete kúpiť na trhu v Taliansku, rátajte s tým, že za ne dáte pár eur 🙂
1
Done
|
Tekvicové kvety jemne pootvoríme a vyberieme z nich všetky piestiky a zo spodnej časti kvetu otrháme lístočky. Stonky môžeme kľudne nechať na kvetoch. |
2
Done
|
Pripravíme si cesto konzistenciou zhruba ako palacinkové cesto. Vodu pridávame postupne podľa potreby. Cesto dobre rozmiešame aby v ňom neboli hrudky. Rozohrejeme si na hlbšej panvici slnečnicový olej. Kvietky namočíme do cesta postupne jeden po druhom. Keď je olej dostatočne horúci na vyprážanie pomaly doň vložíme tekvicové kvety a vypražíme ich do zlatista. Kvety sa jedia horúce alebo aj studené. |
3
Done
|
Ak máte chuť vyskúšať aj niečo iné, do kvietkov môžete vložiť kúsky mozzarelly, burratu, ricottu alebo kúsok údeného syra scamorza. Prípadne ich obaliť opatrne v trojobale a upiecť v rúre. Ja určite uprednostňujem pečené pred vyprážaným. Plniť tekvicové kvety môžete aj kúskami mäsa, sušenými paradajkami, olivami alebo ak máte radi tak krevetami (ja ich nepapám). Toto je ďalší recept, pri ktorom sa môžete dokonale vyblázniť a pridať si k oranžovým kvetom to čo máte radi :) |