0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Kamutové Lokše
1 kg Zemiaky
300 gr Kamutová múka hladká
1 KL Soľ
Ghee na potieranie
Pečená kačka
1 ks Kačka
4 PL Mandľové maslo
Soľ
Čierne korenie
1 ks Jablko
Cesnak
Drvený kmím
Červená kapusta
700 gr Červená kapusta
1 PL Med
Soľ
Drvený kmím

Kačka s mandľovým maslom

Pečená kačka s mandľovým maslom a kamutovými lokšami.

  • 180 minút
  • Porcie 4
  • Priemerný

Suroviny

  • Kamutové Lokše

  • Pečená kačka

  • Červená kapusta

Postup prípravy

Zdieľaj

Pečená kačka s mandľovým maslom a kamutovými lokšami.

Kroky

1
Hotovo

Kačku si dôkladne načistíme. Robievam to vždy vopred s pinzetou, dobré svetlo a pohár vody k tomu. Pekne vytrhám pierka, ktoré na kačke ostali, vyberiem pozostatky vnútorností a namočím ju do slanej vody a na záver poriadne umyjem.

2
Hotovo

Kačku si dáme do pekáča, poriadne ju zvnútra aj zvonku ponatierame soľou, kmínom a mandľovým maslom. Maslo je veľmi lepkavé takže je to trošku babračka. Do vnútra kačky vložíme celé jablko bez jaderníka a dáme zakryté piecť na 200°C do rúry.

3
Hotovo

Kým sa pečie kačička, pripravíme si červenú kapustu. Kapustu dáme do hrnca dochutíme a necháme dusiť do mäkka. Na záver do nej pridáme pár PL šťavy z kačky.

4
Hotovo

Pripravíme si lokše. Uvaríme si zemiaky (ideálne deň vopred), zbavíme ich šupky a pretlačíme v lise na zemiaky alebo našúchame na strúhadle na drobno. Pridáme kamutovú múku, soľ a spracujeme na cesto. Cesto si potom rozdelíme na 2 časti. Valčekom si pekne rozvaľkáme cesto a aby sme mali lokše pekne rovnaké vykrajujeme ich (používam časť formy na tortu.) :) Rozohrejeme si panvicu a jemne ju potrieme prepraženým maslom (Ghee). Lokše opekáme kým nechytia peknú zlatistú farbu. Po dopečení ich z každej strany jemne potrieme prepraženým maslom.

5
Hotovo

Keď kačka pustí dostatok šťavy a už je mäso mäkké, odoberieme výpek so šťavou do kastróla a necháme bokom. Tukom, ktorý nám ostal pooblievame kačicu a dopečieme už bez pokrievky trochu prudšie na 210°C do chrumkava.

6
Hotovo

Výpek z kačice prelejeme cez sitko, aby sme ho zbavili zrazenín. Pár lyžíc výpeku pridáme do červenej kapusty. Šťavu, ktorá ostala dochutíme mandľovým maslom, ak treba pridáme soľ a čierne korenie, pridáme tiež trošku cesnaku a lyžicu kamutovej múky. Habarkou premiešame aby sme nemali žiadne hrudky.

7
Hotovo

Po dopečení kačku vyberieme, jablko vyhodíme. Kačku podávame s lokšami, červenou kapustou a omáčkou s mandľovým maslom.

lopezka

Dopredu
Mini burgre
Dozadu
Cañihua s kuracím mäsom
Dopredu
Mini burgre
Dozadu
Cañihua s kuracím mäsom

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.