0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
500 gr Mascarpone
150 ml Šľahačková smotana
4 ks Váječný žĺtok
120 ml Marsala môže sa nahradit Baileys alebo Amaretto likérom
80 - 100 gr Trstinový cukor
Kakao
300 gr Savoiardi Používam bez cukrového posypu
350 ml Espresso čerstvo namletá káva dodá tiramisu nádhernú vôňu aj chuť

Tiramisu

  • 40 minút
  • Porcie 8
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Dokonalé Tiramisu, ktoré prepája sladké chute s tými horkastými nie je vôbec ťažké pripraviť aj doma. Efekt bude naozaj skvelý a určite spravíte dojem aj na návštevu. Tiramisu by nemalo byť ani presladené ani vodnaté alebo naopak tuhé ako bežný zákusok. To čo ma na tomto dezerte vždy fascinovalo bola výrazná chuť horkej kávy a ľahučký krém. Veď vsskúšajte sami 🙂

Kroky

1
Hotovo

Uvaríme si čerstvú silnú kávu (ideálne čerstvo namletú) a necháme ju v širsej miske.

2
Hotovo

Pripravíme si vodný kúpeľ a v miske si rozšľaháme žĺtka s cukrom a troškou alkoholu (Marsala, Baileys alebo amaretto - podľa chuti). Žĺtka šľaháme cca 15 minút metličkou v nerezovej miske vo vodnom kúpeli. Potom ich necháme vychladnúť.

3
Hotovo

Vyšľaháme si krém zo šľahačkovej smotany a mascarpone. Po vychladnutí žĺtkov ich vmiešame do krému a voila môžme ísť na vec. Krém má byť redší ako bežná šľahačka, Do širšej misky hlbokej cca 10cm ukladáme savoiardi, ktoré si namáčame jednou stranou do kávy. Savoiardi ukladáme do misky namočenou časťou hore, tak môže káva stiecť nižšie a tým spôsobí, že savoiardi budú mäkké a ľahko sa budú krájať.

4
Hotovo

Keď máme prvé podchodie piškóty hotové, pridáme rovnomerne krém a posypeme ho celý horkým kakaom. Toto opakujeme, no netreba zabudnúť na to, že jednotlivé poschodia z piškóty musíme meniť smer ukladania, raz vodorovne a raz vertikálne. Opakujeme tento postup až po tretie poschodie, potom misku uzavrieme a dáme do chladu aspoň na 5 hodín (ideálne celú noc). Krém jemne zhustne, zachová si svoju jemnosť, no bude sa dať krásne krájať.

lopezka

Dopredu
Hovädzí stroganoff
Dozadu
Pizza z Quinoa
Dopredu
Hovädzí stroganoff
Dozadu
Pizza z Quinoa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.