Z quinoa sa dá spraviť naozaj veľmi veľa rôznych jedál. Je vynikajúca ako príloha, ale aj ako hlavná prísada napríklad do krokiet. V recepte nájdete rovno tri tipy ako ich pripraviť.
1
Done
|
Uvaríme si quinoa podľa základného receptu. Prelejeme studenou vodou a necháme poriadne odkvapkať. Pri kroketkách s kuracím mäsom je potrebné uvariť si do mäkka aj natural ryžu. Quinoa aj ryžu stačí jemne posoliť, lebo ich ešte budeme dochucovať. |
2
Done
|
V miske si pripravíme masu na krokety. Všetky ingrediencie zmiešame vidličkou. Pri kroketkách z kuracím mäsom je lepšie použiť už orestované mäsko nasekané na drobno. Pri zeleninových kroketkách sa mrkva nastrúha na jemno. A pri kurkumových s karfiolom, treba karfiolovú "vetvičku" predeliť na drobné kúsky. Z masy potom formujeme krokety do tvaru guličiek za pomoci múky z quinoa, ktorá ich pekne zafixuje pred pečením. |
3
Done
|
Krokety môžeme piecť v rúre na 180°C pri použití ventilátora a horného a spodného ohrevu, alebo aj vypražiť. Ak krokety budeme piecť v rúre, je dobré pod ne použiť papier na pečenie. Podávame so šalátom alebo s dipom ako predjedlo. |