

1
Done
|
Teľacie mäso ubavíme šliach a nakrájame na drobné kocky cca 2x2 cm). Na troške olivového oleja speníme šalotku a mäso na nej jemne poopekámekým nezbledne. Posolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom. Zalejeme vodou a pridáme zeler a mrkvu nakrájanú na drobno a necháme variť do mäkka. (Používam tlakový hrniec, doba varenia v ňom je cca 40 minút) |
2
Done
|
Pripravíme si quinoa. Zalejeme ju vodou a necháme variť. Keď voda začne vrieť, quinoa hneď scedíme, prepláchneme vodou a zalejeme na novo studenou vodou. Tento krok opakujeme ešte aspoň ďalší krát. Potom quinoa odstavíme (nebude ešte dovarená, ale tak je to dobre ;) ) |
3
Done
|
Keď máme polievku uvarenú a mäsko je makké, odoberieme polievku bez masa a zeleniny cca 3 dcl a quinoa dovaríme do mäkka v oddelenej polievke. Takto naberie výraznejšiu chuť. Zvyšnú polievku s mäsom zmiešame s quinoa a podávame s čerstvo nasekanou zelerovou vňaťou. Dobrú chuť :) TIP: Ak chcete aby bola polievka číra, treba ju preliať ešte cez sitko a zbaviť ju zrazenín z mäsa. Tento krok je však potrebné spraviť ešte pred zmiešaním polievky s quinoa. |