0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
300 gr Teľacie mäso použila som pliecko
2 nožičky Stopkatý zeler
1 ks Mrkva
150 gr Quinoa
1L Voda
Himalájska soľ
Sušený cesnak
Čierne korenie
Šalotka
1 KL Slnečnicový olej

Teľacia polievka s quinoa

Typ kuchyne
  • 70 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Vynikajúca polievka, ktorá je vďaka quinoa vhodná aj pre ľudí na bezlepkovej diéte.

Kroky

1
Hotovo

Teľacie mäso ubavíme šliach a nakrájame na drobné kocky cca 2x2 cm). Na troške olivového oleja speníme šalotku a mäso na nej jemne poopekámekým nezbledne. Posolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom. Zalejeme vodou a pridáme zeler a mrkvu nakrájanú na drobno a necháme variť do mäkka. (Používam tlakový hrniec, doba varenia v ňom je cca 40 minút)

2
Hotovo

Pripravíme si quinoa. Zalejeme ju vodou a necháme variť. Keď voda začne vrieť, quinoa hneď scedíme, prepláchneme vodou a zalejeme na novo studenou vodou. Tento krok opakujeme ešte aspoň ďalší krát. Potom quinoa odstavíme (nebude ešte dovarená, ale tak je to dobre ;) )

3
Hotovo

Keď máme polievku uvarenú a mäsko je makké, odoberieme polievku bez masa a zeleniny cca 3 dcl a quinoa dovaríme do mäkka v oddelenej polievke. Takto naberie výraznejšiu chuť. Zvyšnú polievku s mäsom zmiešame s quinoa a podávame s čerstvo nasekanou zelerovou vňaťou. Dobrú chuť :)

TIP: Ak chcete aby bola polievka číra, treba ju preliať ešte cez sitko a zbaviť ju zrazenín z mäsa. Tento krok je však potrebné spraviť ešte pred zmiešaním polievky s quinoa.

lopezka

Dopredu
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa
Dozadu
Lievance z Quinoa
Dopredu
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa
Dozadu
Lievance z Quinoa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.