0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gr Teľacie mäso použila som pliecko
2 nožičky Stopkatý zeler
1 ks Mrkva
150 gr Quinoa
1L Voda
Himalájska soľ
Sušený cesnak
Čierne korenie
Šalotka
1 KL Slnečnicový olej

Teľacia polievka s quinoa

Cuisine:
  • 70 minút
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Vynikajúca polievka, ktorá je vďaka quinoa vhodná aj pre ľudí na bezlepkovej diéte.

Steps

1
Done

Teľacie mäso ubavíme šliach a nakrájame na drobné kocky cca 2x2 cm). Na troške olivového oleja speníme šalotku a mäso na nej jemne poopekámekým nezbledne. Posolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom. Zalejeme vodou a pridáme zeler a mrkvu nakrájanú na drobno a necháme variť do mäkka. (Používam tlakový hrniec, doba varenia v ňom je cca 40 minút)

2
Done

Pripravíme si quinoa. Zalejeme ju vodou a necháme variť. Keď voda začne vrieť, quinoa hneď scedíme, prepláchneme vodou a zalejeme na novo studenou vodou. Tento krok opakujeme ešte aspoň ďalší krát. Potom quinoa odstavíme (nebude ešte dovarená, ale tak je to dobre ;) )

3
Done

Keď máme polievku uvarenú a mäsko je makké, odoberieme polievku bez masa a zeleniny cca 3 dcl a quinoa dovaríme do mäkka v oddelenej polievke. Takto naberie výraznejšiu chuť. Zvyšnú polievku s mäsom zmiešame s quinoa a podávame s čerstvo nasekanou zelerovou vňaťou. Dobrú chuť :)

TIP: Ak chcete aby bola polievka číra, treba ju preliať ešte cez sitko a zbaviť ju zrazenín z mäsa. Tento krok je však potrebné spraviť ešte pred zmiešaním polievky s quinoa.

lopezka

previous
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa
next
Lievance z Quinoa
previous
Fašírky z čiernej šošovice a quinoa
next
Lievance z Quinoa

Add Your Comment

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here