Ľahučké soté zo zeleniny a quinoa, ktoré si viete prispôsobiť vašim chutiam. Použite svoju obľúbenú zeleninu a orestujte si ju jemne do chrumkava. V kombinácii s červenou quinoa bude mať zelenina príjemnú orieškovú vôňu aj chuť.
1
Done
|
Uvaríme si quinoa, no necháme ju trošku chrumkavejšiu. Na panvici si na troške olivového oleja orestujeme zeleninku a dochutíme ju soľou a čiernym korením. Cesnak len predelíme na dve polovičky a orestujeme spolu so zeleninkou. |
2
Done
|
Keď je zeleninka jemne orestovaná a začína púšťať šťavu pridáme k nej quinoa a necháme spolu pekne zredukovať. Quinoa sa tak dovarí do mäkka a naberie chuť aj vôňu zeleniny. Zelenina nemá byť úplne mäkká. Na záver posypeme soté ešte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať :-) |