• Home
  • Dezerty
  • Torta s puffovanou quinoa a exotickým ovocím
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Korpus
6 ks Vajce
6 PL Kamutová múka použiť môžete aj špaldovú múku
5 PL Trstinový cukor
Bio citrónová kôra podľa chuti
Soľ štipka
Krém
250 gr Mascarpone
7 PL Kokosové maslo
1 PL Práškový trstinový cukor podľa chuti môžete a nemusíte
Ovocie použité v recepte:
Zrelé mango
Physalis
Pomaranč
Kokosové lupienky
Kiwi
Čerstvá mäta
Limetka

Torta s puffovanou quinoa a exotickým ovocím

Cuisine:
  • 60 minút
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Korpus

  • Krém

  • Ovocie použité v recepte:

Directions

Share

Vždy keď príde čas osláv rozmýšľam, čo by som mohla tým mojim deťom pripraviť. Oni sú ako ovocníčkovia. Zároveň sa snažím, aby sladkosti, ktoré jedia neboli presladené a zbytočne prifarbované. Táto tortička zožala veľký úspech. Ovocie krásne osviežilo sladkastú chuť kokosovo mascarponového krému. Vyskúšajte ju aj vy 🙂

Steps

1
Done

Najprv vyšľaháme vajíčka s cukrom, potom do cesta jemne vmiešame múku a citrónovú kôru. Tortovú formu vymastíme maslom alebo kokosovým olejom a posypeme múkou alebo kokosovou múčkou. Cesto na piškótu prelejeme do formy a vrch posypeme puffovanou quinoa. Pečieme na 160°C

2
Done

Po dopečení tortu vyberieme a necháme vychladnúť. Zdobíme krémom, ktorým vložíme vo vnútornej casti torty, pridáme obľúbené ovocie a sušené kokosové lupienky a čierny sezam.

TIP : Krém treba ochutnať, pretože kokosové maslo je samo o sebe sladké, netreba zabudnúť, že do torty ide aj mango, aby sme ju nepresladili. Čiže nič sa nestane ak tu 1PL cukru do krému vynecháte :)

TIP: Základné ingrediencie som nakúpila vo Fajných potravinách

lopezka

previous
Kačacie rezne
next
Tradičná latinskoamerická horúca čokoláda z kakaovej masy
previous
Kačacie rezne
next
Tradičná latinskoamerická horúca čokoláda z kakaovej masy

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.