

Vždy keď príde čas osláv rozmýšľam, čo by som mohla tým mojim deťom pripraviť. Oni sú ako ovocníčkovia. Zároveň sa snažím, aby sladkosti, ktoré jedia neboli presladené a zbytočne prifarbované. Táto tortička zožala veľký úspech. Ovocie krásne osviežilo sladkastú chuť kokosovo mascarponového krému. Vyskúšajte ju aj vy 🙂
1
Done
|
Najprv vyšľaháme vajíčka s cukrom, potom do cesta jemne vmiešame múku a citrónovú kôru. Tortovú formu vymastíme maslom alebo kokosovým olejom a posypeme múkou alebo kokosovou múčkou. Cesto na piškótu prelejeme do formy a vrch posypeme puffovanou quinoa. Pečieme na 160°C |
2
Done
|
Po dopečení tortu vyberieme a necháme vychladnúť. Zdobíme krémom, ktorým vložíme vo vnútornej casti torty, pridáme obľúbené ovocie a sušené kokosové lupienky a čierny sezam. TIP : Krém treba ochutnať, pretože kokosové maslo je samo o sebe sladké, netreba zabudnúť, že do torty ide aj mango, aby sme ju nepresladili. Čiže nič sa nestane ak tu 1PL cukru do krému vynecháte :) TIP: Základné ingrediencie som nakúpila vo Fajných potravinách |